Morgenposten: Til maj kan du leje traktor som hos Avis
Om kort tid kommer Claas med lej-en-traktor på nettet til Danmark med 15 udlejningsklare traktorer. Læs mere om det og en række andre aktuelle historier fra maskinernes verden.

God mandag morgen,

Det tager ikke mange minutter at få lejet sig en bil til ferien over nettet.

Og snart er mulighederne for at gøre det samme i traktorernes verden markant forbedret.

Det vender jeg tilbage til om lidt, hvor du også kan læse om en sjælden traktor, der er landet i Slagelse.

Først skal vi lige have et overblik.

I weekendens papirudgave af LandbrugsAvisen har vi skrevet en del om mejetærsker-salget. Flere markedsaktører som New Holland og Claas har sænket forventningerne til årets salg af nye mejetærskere. Ingen kender de nøjagtige salgstal, men vurderingerne siger, at markedet langt fra bliver så stort som i sidste sæson med 224 nye mejetærskere.

En af de maskinhandlere, som sælger flest mejetærskere i landet er Kragmann på Fyn via en større handel med brugte mejetærskere. Her er ejer Jesper Kragmann langt fra optimistisk.

”Nysalget til høstsæsonen 2019 blev for alle producenters vedkommende blæst i gang i efteråret 2018, men har så vidt, vi kan erfare, indtil videre skuffet på landsplan. Nogle forventer en mulig halvering af ny-salget af høstmaskiner i forhold til det forgangne år. Ud fra min berøringsflade, så fornemmer jeg også, at det falder mærkbart”, siger han.

Samme Kragmann kom i øvrigt med deres regnskab i løbet af ugen. Her var plus på kontoen, mens der skal kæmpes hårdt i 2019 for at holde niveauet, lyder meldingen.

Stor mejetærsker-forhandler: Stolt hvis vi lukker 2019 i plus

Kragmann er også aktuel med en historie fra i går, hvor han fortæller, at alle spekulationerne om Brexit betyder, at  i øjeblikket ikke henter en masse brugte mejetærskere hjem fra Englang, som de ellers har gjort i perioder.  

Dansk maskinhandler: Liner ikke lige 16 mejetærskere op i England

Stor maskinhandler-fusion på Sjælland

En anden som kan li’ at handle er Anders Mikkelsen. Direktøren for maskinforretningen Karl Mertz på Lolland lykkedes – kort efter morgenposten – sidste mandag med opkøbet af en HMC Maskiner. Dermed fik Karl Mertz købt en anden af Agco-forhandlerne i Østdanmark, og får nu et distrikt, som går fra tåspidsen af Lolland og helt op til Holbæk.

I weekenden lagde vi et ugens profil-interview ud med Anders Mikkelsen, hvor vi hører, hvordan man egentlig har det, når et halvt års arbejde af den kaliber er lykkedes – og også lidt om resultaterne hos Karl Mertz, som fredag kunne fremlægge et regnskab, hvor indtjeningen er faldet en smule ovenpå tørken og outlook for 2019 ser nogenlunde fladt ud i et marked, som betegnes som ”medium lunkent”.  

Han jagtede opkøbet i halvt år: Jeg er bare rigtig glad

Lej en traktor for en uge

Og så skal vi til overskriften.

Op til Agromek gik Danish Agro Machinery ud og fortalte, at de kommer til at drive et udlejningskoncept for traktorer, som man vil hyre en for en kort stund.

Og nu er det så på ved at være på trapperne i Danmark. Det bliver i bedste ”Avis-stil”, hvor man kan leje en traktor via en hjemmeside. Inden den danske hjemmeside er oppe at køre, så kan du smugkigge lidt på den tyske for den First Claas Rental-hjemmeside for at få et lille indtryk af konceptet.

Danish Agro Machinery har sat 15 traktorer af til konceptet, hvor man kan leje maskinen ned til en uges varighed med minimum 40 timer eller op til tre måneder og et timeantal på + 300 timer.

De tidligere morgenposten-læsere kan allerede nu læse historien her:

Klar med udlejningsflåden: 15 Claas’er kan lejes fra maj

Danish Agro Machinery har taget svært valg

Apropos Danish Agro Machinery så har Danish Agros store maskin-division taget et svært valg. I de baltiske lande og Finland står de til at overtage resten af aktierne i finske Keskos maskinaktiviteter. Med opkøbet får de forsyningen af Claas i hele Baltikum og Finland og en lille milliard kroner i ekstra maskinsalg. Med andre ord et nyt kæmpe hop for Danish Agro. Men EU Kommissionen er ikke helt glade. Danish Agro ejer nemlig også Baltic Agro Machinery, hvor man er en succesfuld John Deere-importør i Estland. Derfor har Danish Agro nu forslået myndighederne, at man frasælger denne ellers gode business for at få det store opkøb til at gå hjem hos konkurrencemyndighederne. Historien kan du læse i vores papirudgave.

Flere traktorer indregistreret

I torsdags kunne man vågne op til nye tal fra traktorstatistikken. Her var flere spændende tendenser.

  • En fjerdedel flere nyregistrerede traktorer i årets første to måneder i forhold til året før.

  • Case IH og John Deere deler førstepladsen efter to måneder med hver 42 enheder.

  • Massey Ferguson havde efter et 2017 med forholdsvis få nyregistreringer pludselig kontakt med traktortoppen igen med en delt tredjeplads med Fendt i perioden.  

  • Mærker som New Holland og Valtra er startet lidt stille i år.

Læs mere her:

Pludselig er gammelt traktorbrand tilbage i traktortoppen

Bruger du jordfræser?

En lidt overset maskine er måske jordfræseren? Hvad kan man egentlig bruge den til? Faktisk ikke så lidt. Vi har kigget nærmere på fænomenet under Ugens Maskine, hvor vi i fem hovedpunkter går maskinen igennem.

Se mere her: Ugens maskine: Den oversete jordfræser

Helt ny Fiat set i Slagelse

Og så til den lovede traktor, som jeg har spottet i Slagelse. Det er jo efterhånden mange år siden, at traktormærket Fiat blev lagt i graven. Det har dog stadig mange fans. Til ære for dem og historien har CNH produceret en række 100 års jubilæums-modeller. En af dem er nu landet hos Slagelse Maskinforretning fremgår det af maskinforretningens facebook-side

Det er en New Holland T5’er, som er besmykket med den rigtige Fiat-farve, som også går under navnet Terracotta.

Det kan du glæde dig til

Fredag var en stor dag på TraktorTech-redaktionen. Vi sendte næste udgave af magasinet til afsted til trykkeriet – bl.a. indeholdende del 2 af vores store nordiske traktortest, hvor vi går tættere på hver enkelt af de syv traktorer omkring 200 hk med powershift. Om cirka en uges tid begynder magasinet så at komme rundt til læsernee.

Mangler du et abonnement, så du få tilsendt det nye magasin, så gå ind på www.landbrugsmedierne.dk/abonnement.

I et lidt længere tidshorisont annoncerede Kubota forleden et yderst overraskende samarbejde i Nordamerika. Kubota starter nemlig produktion af en ny stor-traktorserie – i hvert fald for det amerikanske marked – senere på året sammen med Buhler på deres Versatile-fabrik i Winnipeg i Canada.  

Detaljerne er sparsomme udover, at Kubota oplyser, at det drejer sig om traktorer på plus 170 hk, og at de kommer på markedet i anden halvdel af året i Canada og USA.

Ha’ en fortrinlig uge. Har du i øvrigt et godt tip til en historie fra landbrugsmaskinernes verden, så tøv ikke med at skrive til cjj@landbrugsavisen.dk eller ring til 40283032.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.