Morgenposten: Traktor-importør i orkanens øje – dansk maskinproducent tromler afsted
Maskinernes mandag morgenpost byder bl.a. på en masse historier om Deutz-Fahr importøren HCP, flot regnskab fra dansk maskinproducent og et tilbageblik på hvornår 100 hk var en utrolig stor traktor.

God mandag morgen,

Ugen er skudt i gang – og denne mandag morgen fokuserer jeg i det ugentlige nyhedsoverblik bl.a. på, at traktor- og maskinimportøren HCP pludselig er kommet massivt ind i nyhedsstrømmen.  

Der bliver nemlig for tiden gjort en del ændringer blandt importørens forhandlere – ligesom HCP med Deutz-Fahrer gået i offensiven både hjemme i Krogager og i Finland, hvor man har indgået et samarbejde med svenske Lantmännen.
Men først skal vi runde sidste uges mest populære historie her hos LandbrugsAvisen Maskiner.

Hvad er en Claydon såmaskine for noget?

Mange har nemlig været nysgerrige efter at se vores video med den britiske Claydon Hybrid T6 såmaskine, som kører på en bedrift i Nordjylland. Mærket har stor vækst netop nu i Danmark.

Se maskinen og læs mere:

Video: Ny såmaskine halverer brændstoffet, og markerne bliver som golfbaner

Du kan i øvrigt læse mere om maskinen i næste trykte udgave af LandbrugsAvisen Maskiner, som vi sender rundt fra på torsdag.

Hvad sker der ellers i den kommende uge? Dansk Maskinhandlerforening begynder en serie af fire chefmøder senere i dag i Ringsted, hvor et af punkterne bl.a. bliver selvkørende traktorer.

Fornylig blev det bekendtgjort, at Ingemann Larsen ikke længere skal være New Holland-forhandler. Til gengæld får maskinforretningen forhandlingen af Krones produkter via en aftale med importøren Brøns. Fredag kan man se forvandlingen fra blå og gul til Krone-grøn på Mors, når der holdes åbent hus det meste af dagen.
 

HCP får nyt mærke, og siger goddag og farvel til forhandlere

Og så som lovet, så dvæler jeg lidt ved nyhedsstrømmen fra HCP. Deutz-Fahr importøren har igennem en periode haltet bagefter med lave salgstal for hovedproduktet Deutz-Fahr på det danske marked. Men der arbejdes i øjeblikket ihærdigt på at vende trenden og på mange fronter videreudvikle den gamle importvirksomhed, som blev stiftet for 150 år siden midt i København. På få dage har nyhedsstrømmen fra nutidens hovedkontor i jyske Krogager været hæsblæsende. Hold godt fast:

HCP overtager bl.a. agenturet af polske Pronars produkter fra Præstbro Maskiner, har opsagt to Deutz-Fahr-forhandlere, lader Traktorgården Give skabe nyt liv på hovedkontoret i Krogager med en afdeling der – og samtidig indleder HCP-folkene et nyt samarbejde med Lantmännen i Finland, som skal styrke virksomhedens position på deres relative nye marked i det finske.
Tilbage står der, at der tilsyneladende er sat gang i en længere række initiativer i virksomheden for at sikre, at virksomheden ikke blot har en stolt og lang historie med sig - men også skal spillere en større rolle i fremtidens danske og nordiske maskinbranche. Midt i de mange positive nyheder, så er der også lidt malurt. Investeringsniveauet og en svag norsk krone har mere eller mindre fjernet overskuddet fra HCP i 2017, viser det nye regnskab – og så sparkede den opsagte forhandler, Brørup Traktor- og Maskincenter også lidt efter HCP i en pressemeddelelse ved bl.a. at skrive, at man fra Brørup servicerer norske Deutz-Fahr-kunder, hvor HCP jo også er importør. Se strømmen her:

Ny forandring i Deutz-Fahr-landskabet - maskinforretning rykker ind på HCP’s hovedkontor

Kendt redskabsmærke skifter importør

Jyske maskinforretninger stopper som Deutz-Fahr forhandlere

Stærke nøgletal fra Ole Opfinder og tromle-gigant

Som sidste uges morgenpost viste, så har revisorerne ligesom landmændene forårstravlt. Der indløber for tiden det ene regnskab efter det andet, som er baseret på handel og produktion af maskiner – og viden omkring det.

En af de mest spændende virksomheder, når man taler produktudvikling, er Agro Intelligence, hvor opfinder Ole Green er stifter, medejer og direktør. Det netop offentliggjorte regnskab med et overskud på 2,8 mio. kr. viser, at Ole Green og co. ikke blot har gode ideer indenfor præcisionslandbrug – men i 2017 også evnede at få opbygget en kommerciel forretning af produkterne og bl.a. fik omsat deres viden til konsulenttimer for nogle af verdens største maskinproducenter.  Læs mere her:

Nu tjener dansk smartfarming-komet også gode penge

De er dog ikke de eneste, der har klaret sig rigtig godt i 2017. Dal-Bo, som bl.a. er kendt for sine tromler, og derudover producerer en række andre redskaber, kommer nemlig ud af 2017 med et historisk højt overskud på knap ni mio. kr. og gode ordrebøger – bl.a. efter en vellykket deltagelse på Agritechnica.  

Lander historisk overskud - medvinden fortsætter for en af landets største redskabsproducenter

Gigant-traktoren i 60’erne

Når man er ude til konferencer og lignende, så gemmes der ofte et lille underholdende indslag til sidst. Så kan man da i det mindste huske et eller andet, der rækker udover frokostbuffeten, når man er godt hjemme igen…
Denne morgenpost er ikke anderledes. Min kollega Maria havde nemlig fundet lidt godt frem til weekenden fra vores arkiv, som jeg stærkt anbefaler til morgenkaffen.
Læs mere om Massey-Fergusons model 1100, som mine forfædre på LandsbrugsAvisen anno 1966, Landsbladet, gennemgik i en artikel 2. april 1966 – i øvrigt få måneder før England vandt VM i fodbold..

Dengang en traktor med 100 hestekræfter var gigantisk

 

Ha’ en rigtig god uge. Bedste hilsner redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Tøv i øvrigt ikke med at kontakte mig på 40283032 eller mail cjj@landbrugsavisen.dk, hvis du ligger inde med en god historie

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.