Morgenposten: Traktorgigant ruller legendarisk mærke ud af markedet
Den såkaldte full line bevægelse er i fuld sving. Sidste uge bød på nye landvindinger i den retning – og så vises speciel traktor frem torsdag i Herning.

God mandag morgen,

Det er både en tung og let morgen. Junior Schmeichel skrev sig endegyldigt op på siden af senior Schmeichel efter en fantastisk kamp i går aftes, som alligevel lige manglede den sidste decimal for at sikre Danmark en kvartfinaleplads ved VM.

Så er det godt, at vi kan tænke tilbage på en yderst velspillet uge for den danske landbrugsmaskinbranche.

Her tænker jeg ikke på salgstal og den slags. Jeg tænker på noget af en nyhedsuge, da en del danske landmænd og maskinfolk mødtes på Borgeby-messen i Sverige.

Vi var med, og stødte bl.a. på en række Valtra-traktorer pakket ind som en Swedish edition, der ledte tankerne et godt stykke mod et stort traktormærke, som har sine rødder hos Ford og Fiat… og så siger vi ikke mere om den sag.

Læs her: Finsk traktor men farven minder om et helt andet mærke

Den nationalistiske traktor ramte ikke mindst plet på Borgebys førstedag, hvor tilskuerne var som forduftet ved 16-tiden, hvor et hav af mennesker var samlet i gul og blåt for at følges Sveriges succesfulde VM kamp mod Mexico.

Mens det foregik, havde vi andre bedre plads til at researche historier. Vi fandt bl.a. historien om et helt særligt traktordæk, som nu er kommet på markedet i Norden – og fik et interview med et par sælgere, som skal sælge New Holland redskaber til svenske landmænd, selvom de samme svenskere samtidig kan få den samme plov under det sædvanlige svenske navn Överum. Den mission synes sælgerne er lidt svær:

Se her: Maskinhandleres svære mission: Skal sælge storsællert under andet navn

Lely lukker og slukker

Mens landmænd således (stadig..) kan vælge, om de vil købe ploven som New Holland-full line brand eller som gammel Överum-brand, så er det snart en anden sag med græsmaskinerne fra Lely. Traktorgiganten Agco købte dem som bekendt op for at blive mere full line, og nu har man så netop bekendtgjort, at det i marts 2020 er slut med at sælge under det gamle Lely-navn.
Introduktionen i Agcos MF og Fendt-brands er nemlig gået så godt, at man nu smider Lely navnet.

Læs her: Lely som græsmaskiner lukker og slukker

Kopierer tankstationskoncept til marken

Det blev også ugen, hvor vi var mange, som for første gang så en dæktryksmåler til traktordækkene.

Det er Ploveksperten, som har introduceret den australske dæktryksmåler Jamec Pen, der selv kan regulere dæktrykket til et forudbestemt niveau.

»Jeg har tit undret mig over, hvorfor der ikke fandtes en måler i landbrugsregi, der selv kunne regulere trykket op eller ned ud fra et ønsket dæktryk - lidt som vi kender det fra flere tankstationer, hvor man blot taster sit ønskede dæktryk og trykker start«, fortæller den tidligere pløjemester Jens Iversen fra Ploveksperten om årsagen til at starte forhandlingen.

Kæmpe trailer eksporteret til Sverige

Sidste indtryk fra Sverige bliver en kæmpe gylletrailer klædt i lilla og lyserøde farver. Via maskinhandleren Ingemann Larsen har AP nemlig solgt en gylleekvipage fordelt på to vogne, som kan transportere 48 kubikmeter gylle ad gangen. Det har en svensk entreprenør med et større område syd for Stockholm nemlig anskaffet sig. Gummse kalder den farverige køber sig.

Læs mere om den handel her: Ugens Handel: Gummses kæmpe trailer er speciel på flere måder

Maskiner i Herning

Nu hvor der efterhånden ikke er så vanvittigt mange måneder til Agromek igen, så bliver der også rig lejlighed til at øve sig på turen til Herning.

Torsdag er der nemlig Landsskuet i Herning igen med en pæn portion maskinudstilling. Blandt trækplastrene kommer en helt særlig International 844.

Vi ved dog ikke helt præcist, hvor god forfatningen er. Det er nemlig Læsernes Traktor, som Case IH og Sørensen & Lynggaard har sponsoreret til vores traktormagasin TraktorTechs læseres videre foranstaltning.Torsdag kl. 11 bliver den overrakt. Kom forbi og se den – inden den skal videre til videreforædling hos læserne med første stop hos Erhvervsskolerne Aars elever, som har meldt sig til at gøre en indsats med traktoren. Traktoren skal iøvrigt også med på Agromek, og bliver dermed en af årets store show-traktorer i Danmark. Vi glæder os!

Satser på jordscanner

Inden jeg slutter for i dag, så kan vi lige nå at høre, at Landskuet også byder på en ny jordscanner, som AG Leader importøren Anders Stefansen fra Ag Precision Aps netop har hentet hjem til udstillingen.  

Læs mere om den – og ham selv som var ugens profil lørdag:

Håber det er næste gennembrud i precision farming - tør kun hente den personligt i Holland

Maskinforretning i nyt raid

Denne mandag morgen sender jeg også en særlig tanke til holdet hos Skibbild Maskinforretning ved Herning og TBS Maskinpower i Starup og Holstebro(det gamle Henry D. Nielsen). Fredag blev det nemlig bekendtgjort, at parterne fremover indgår i et særligt samarbejde. Dermed har Fendt-forhandleren TBS taget et nyt skridt frem på markedet efter en række opkøb og samarbejdsaftaler. Vi venter spændt på, om der sker mere fra den kant.    

TBS er nu 60 mand og indgår nyt samarbejde


Kære læser. Det var det for denne morgen. I næste uge rammer sommerferie-stemningen også maskinredaktionen. Derfor er denne morgenpost den sidste, før vi er tilbage for fuld kraft i august.

God sommer. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.