Morgenposten: Traktormærke skyder nyhedsraket op tirsdag – maskinbusiness der rykker lige nu
Horder af traktor-journalister rejser til samme mark i Tyskland tirsdag – og så har vi fundet en maskinbusiness, som har haft usædvanlig travlt.

 God mandag morgen,

Der er nogle uger, hvor de ventende arbejdstimer er lidt mere spændende end andre.

Denne uge er sådan en!

Ja vist kommer vi da fra en fed uge.  Her på redaktionen opdagede vi bl.a. en maskinbusiness, som har haft usædvanlig meget medvind, en ny bio-traktor fra Massey Ferguson, overraskende gode tal for traktorindregistreringerne og nye udtalelser om det store salg af Bogballe blandt andet. Alt sammen noget, som jeg kort gennemgår lige om lidt.  

Tirsdag får jeg selv muligheden for at være til stede på en mark i Tyskland, når der lanceres nye produkter for et af Europas største traktormærker sammen med hundredvis af andre journalister fra Fyn, Midtjylland og ja en hulens masse andre traktorinteresserede områder rundt omkring i Europa.

Inden vi går i kødet på, hvad der venter os der, så har jeg lige en anden nyhed, der skal lanceres. Den danske smart farming komet AgroIntelli blev for nylig omtalt i Spaniens mest betydende dagblad, El País.

Avisen noterede sig en masse omtale om selvkørende og intelligente maskiner i kølvandet på en stor landbrugsmesse i Spanien, hvor danskerne har deltaget. I artiklen omtales AgroIntelli på linje med John Deere, Syngenta og BASF og deres syn på fremtidens maskiner og landbrug.

Spanskkyndige kan læse artiklen originalt her:  

Og I andre må nøjes med min korte opsummering og direktør Ole Greens reaktion her, som de første.

Artiklen bliver først lagt ud på hjemmesiden senere i dag, men de morgenfriske får en lille sidegevinst her:

Dansk smart farming-komet omtales på linje med giganter

Og lidt ekstra bonusinfo: Agro Intelli har i øvrigt solgt tre styk Robotti op til sommerferien.   

Maskinbusiness i vælten

Fredag havde vi Bugge Ericsson fra SM Entreprenørfirma på Salling som ugens profil. Og det var der en rigtig god grund til. Bugge og co. melder nemlig om kolossal travlhed. Den tørre sommer har fået overraskende mange til at tænke på dræning.

”Egentlig har jeg haft et princip om, at vi ikke skal være mere end 20 ansatte i marken, men lige nu er vi faktisk 28. Vi har aldrig drænet så meget som i sommer”, fortæller han i interviewet.

Læs det hele her:

Ugens profil: »Vi har aldrig drænet så meget som i sommer«

Hvad pønser Fendt på?

Og så skal vi til den tyske mark på tirsdag. Det er Fendt, som inviterer pressen til deres årlige pressemøde dagen før deres store maskinudstilling for tusindvis af tyske landmænd. Fra kl. 16 til 18 fortæller de om udviklingen for Fendt både i Euro og produktionsantal – og så har de lovet, at der bliver introduceret nye Fendt-produkter, ligesom maskinparken bliver vist frem i marken. Jeg forventer ikke nye sprængninger af deres HK-skala eller en ny robot, men måske vi kommer til at se nærmere på deres elektriske traktor. Tirsdag er vi meget klogere…

Bogballe: Ikke nok man er en dygtig smed

For tiden kører vi en artikelserie med oplægsholderne til vores Vækst-konference 28. september. Nils Jørn Laursen fra Bogballe fortæller her om det vellykkede salg af familievirksomheden.

"De 50 aktionærer fra 3. og 4. generation, havde naturligt nok ikke den samme veneration for familievirksomheden, som 2. generation havde. Det var også med til, at vi valgte at sælge", siger Nils Jørn Laursen.

"Samtidig havde ikke nogen klar i familien, der både havde uddannelsen, interessen og alderen til at tage over efter mig. I dag er det ikke nok, at man er en dygtig smed, når man skal styre et højhastighedstog som Bogballe, med en meget høj teknologigrad".

Læs hele interviewet her: AgroIntelli i El País

Bogballe: Salg til fond sikrede familiens værdier

Interesseret i at høre mere om vores Vækst-konference? Se www.vaekst.nu

Traktorsalget overlever juli

Vi hører i øjeblikket hos en del maskinsælgere, at der er meget stille rundt på grund af tørken. Derfor havde jeg egentlig også forventet, at juli-tallene for traktorregistreringerne ville være meget tørkeramte. De holdte dog stand i forhold til niveauet i 2017 med 115 enheder.

Case IH topper i øvrigt måneden med 28 modeller, skarpt forfulgt af New Holland med 25 styk og John Deere med 23 indregistreringer.

Traktorsalget kom ok igennem juli

Nu vil Massey også køre på biogas

Agco-mærket Massey Ferguson er drejet ad samme spor som New Holland og arbejder på nuværende tidspunkt ihærdigt på at lancere en traktor, hvor dieselolien er skiftet ud med biogas.

Selve traktoren vil ifølge flere kilder blive bygget over MF7700-serien, og forskellige løsninger har været på tegnebrættet, blandt andet brint, kunne vi forleden berette med et større fransk landbrugsmedie som kilde:

Massey Ferguson arbejder på biogas-drevet traktor

 

Så meget betyder den selvtærskende mejetærsker

Vi har kredset rundt om den automatiserede mejetærsker i en grad denne sommer, som aldrig set før. Forleden var det New Holland, som viste deres teknologi frem på et pressemøde hos Farmas.

Ifølge New Holland kan deres system give op til 20 pct. højere kapacitet, fordi maskinen simpelthen slår føreren i at køre den optimalt. Læs meget mere om systemet fra vores reporter John Christensens reportage på stedet:

Computeren overtager: Henter op til 20 pct højere kapacitet

John Deere: Vi kommer helskindet ud af tørken

Lad mig slutte som jeg begyndte: Optimistisk.

Fredag eftermiddag smed John Deere salgstallene på bordet for det sidste kvartal. På global plan er maskinsalget steget med en tredjedel – og megakoncernen Deere omsatte for hele 67 mia. kr. på tre måneder. Det er næsten, hvad Arla klarer på et år. Og på trods af tørken i store dele af Europa, så forventer man, at maskinsalget her lander mindst på samme niveau som sidste år.

John Deere brager frem – solgte for 67 milliarder i sidste kvartal

 

Ha’ en fortrinlig uge. Husk at følge med på siden bl.a. tirsdag fra kl. 16, når vi dækker mødet hos Fendt. Har du andre gode historier, som vi bør skrive om, så kontakt mig gerne på 40283032 eller cjj@landbrugsavisen.dk.

Venlig hilsen redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Michelin-manden fylder 120 år. Vidste du, at han i virkeleden hedder Bibendum?    

Michelins tyksak fylder 120 år - kender du hans navn?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.