Morgenposten: Tysk-ejet maskinhandler får ny leder – ja tak til kæmpe maskinhandler – kamp mod uret for maskinstation

Nyhedsoverblikket for maskinernes verden beretter denne gang om ny direktør hos stor Fendt-forhandler, ja til opkøb i 5 maskinforretninger – og om Samson-handlen mange læser om.

God mandag morgen,

De første spæde tegn på foråret har meldt sig. Fugt og vand har her til morgen erstattet 10-15 cm sne og den såkaldt sibiriske kulde udenfor mine ruder. De gule erantis er også ankommet. Mens vejret langsomt skifter mod forår, så var der mere turbo på maskinernes verden fredag. Det var omvæltningsdagen, som vi viste ville komme, men ikke hvornår.

Inden jeg fortæller om den store nyhed, så skal jeg lige fortælle helt kort, hvad du ellers kan forvente dig i denne morgenpost. Vi skal nemlig også runde en særdeles fint læst historie om en maskinstation, som satser ekstra på gyllekørsel i år, en ny direktør hos stor maskinhandler og desværre også en kedelig beretning om en maskinstation, som ikke ser ud til at fortsætte efter konkurs i slutningen af februar.

Nå, men lad os tage den største nyhed først. Fredag formiddag fik Danish Agro-folkene nemlig det forventede ja til, at de kan overtage kontrollen med fem selskaber, der driver Claas-maskinforretninger rundt omkring i landet. 

Dermed bliver Traktor- & Høstspecialisten A/S, Vindmask 2017 Holding A/S(Vinderup Maskinforretning), Ringe Maskinforretning A/S, Røstofte Maskiner A/S og A.P. Jørgensen nu en del af Danish Agro Machinery ligesom Danish Agro er delejer i Almas.  

Det kan du læse mere om her:

Danish Agro får godkendt opkøb i 5 maskinforretninger

Sådan overtager Danish Agro koncernen 5 maskinforretninger

Læs i øvrigt også min kollega Claus Worups fine indføring i planerne og baggrunden for dem i interviewet med adm. direktør for Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, fra august sidste år.

Efter seks aftaler har Danish Agro og Claas fået »fuld plade«

Ny direktør hos stor Fendt forhandler

Ja, storfusioner er selvfølgelig noget, som optager os alle meget. Der sker dog andre spændende ting i maskinbranchen netop nu. Indenfor navnenyt i branchen har vi netop præsenteret her til morgen, at tyskejede TBS Maskinpower i Starup har fået ny adm. direktør. Direktøren hedder Jan Garder og kommer fra en række lederjobs i forskellige virksomheder og senest fra et job som forretningsudvikler i Early Warning hos Væksthus Danmark, hvor han har været vant til at rykke ud og hjælpe til i virksomheder. Traktorer er heller ikke ukendt for ham som tidligere landbrugssmed i de unge år. Læs mere her:

Stor maskinhandler får ny direktør

Ugens mest læste 

Det er dog ikke altid, at det er de store ryk i branchen, som slår mest ud på vores læsertal. Nogle af vores mest populære historier er uge efter uge historierne om en konkret maskinhandel. I denne uge var det Frøstrups Maskinstations sats med to nye Samson gyllevogne, der vakte opsigt:

Ugens handel: Maskinstation oplever kundehop - køber to gyllevogne med 30 meter bom

Hvis du vil læse om en entusiastisk ung mand, så skal du ikke snyde dig for denne. I løbet af weekenden udgav vi historien om 16-årige Mathias Kold. Allerede for tre år siden købte han sin første presser, og måtte så gå og vente på at komme og køre med den.
Teenager købte den første presser som 13-årig - bruger alle sine penge på maskiner  

Håbet svinder for maskinstation

Selvom vi dermed er på vej ind i en højsæson for mange maskinstationer, så måtte vi i sidste uge desværre også konstatere, at det i øjeblikket ser sort ud for fremtiden for konkursramte Maskinstationen A/S i Gravens mellem Vejle og Kolding.

Efter konkursen 22. februar har kurator og maskinstationens 20 medarbejdere håbet på, at virksomheden kunne sælges videre til en køber, som ville drive den videre.

Det håb svinder dog mere og mere som dagene går, siger kurator Jan Bruun Jørgensen fra Andersen Partners.

”Jeg tænker, at den forretning meget hurtigt forsvinder andre steder hen, som tiden går. Vores indtryk er, at dem som var interesseret i en samlet løsning, dem kunne vi desværre ikke blive enige med”, lød det fra ham for nogle dage siden i denne artikel:

Håbet svinder for stor konkursramt maskinstation

Men der er godt nyt derude..

Lemken har nemlig lige meldt ud, at 2017 var et positivt år, hvor det lykkedes at øge salget på stort set alle markeder.

Lemken øger salget

Hvorvidt tendeserne også er gode for maskinsalget her til lands, det bliver vi klogere på om nogle få dage, når de endelige tal for traktor-indregisteringerne ligger klar.

I vores egen lille andedam er ugens overskrift færdiggørelsen af næste TraktorTech. I min barndom var turen til Agromek det år, hvor Dronningborg præsenterede Jumbo-mejetærskeren en helt utrolig oplevelse. Nøj, hvor var den stor. Jumbo-feberen har heldigvis ikke helt forladt os. Og vi har faktisk fundet en landmand, som fik en ny Jumbo i 2010. Hvordan det hænger sammen...

kan du læse mere om i TraktorTech 26. marts. Indtil da ses vi nogle gange endnu her på morgenposten. Ha’ en herlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Tøv ikke med at skrive et tip til cjj@landbrugsavisen.dk eller ring på 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.