Morgenposten: Velkommen til en uge i det grønne
Forvent høj sol og masser af maskiner på Græsland ’18 på onsdag. Dyrskuesæsonen er også i gang, og transporten af maskiner til skuerne er blevet nemmere.

Opkaldet på min mobil kom, da jeg sad ude på min terrasse. Det var min redaktionschef, kunne jeg se. »Hvorfor ringer han nu? Han står jo og skal til bryllup. Sit eget«. Nåede jeg at tænke, inden jeg tog den.

»Claus, jeg plejer jo, at skrive Morgenposten, så den er klar på nettet mandag morgen. Kan du tage tjansen i denne uge? Og find nu gerne på noget begavet«.

»Gå du nu bare ind og bliv gift. Det er vi mange, der har gode erfaringer med«, svarede jeg.

Så derfor er det den unge afløser, der i dag står for Morgenposten, hvor vi som sædvanlig skuer frem mod ugen, der kommer.

75 kørende maskiner

Og netop i denne uge er Græsland ´18 på onsdag den 6. juni umulig at komme uden om. På arealerne ved Frederiks i Midtjylland vil man møde både stor faglighed og et hav af maskiner til arbejdsgangene i græsset, herunder også enkelte danmarkspremierer.

Som sidste gang i 2014 er scenen også denne gang en 50 hektar stor kløvergræsmark. Bag arrangementet står DM&E (Danske Maskinstationer & Entreprenører), frøfirmaet DLF samt ejeren af Elmegaarden i Frederiks, Lars Kristensen. I 2014 tiltrak denne grønne festival et sted mellem 3.000 og 4.000 besøgende.

»Vi håber på at nå nogenlunde samme besøgstal som i 2014, måske mere. Maskinleverandørerne har vist sig meget interesserede i at deltage«, sagde agrokonsulent i DM&E, Henning Sjørslev Lyngvig, forleden til avisen. På dagen bliver der demonstreret 75 kørende maskiner fra mere end 60 udstillere.

Under arrangementet, der foregår 6. juni fra kl. 10 til 20 vil maskinerne blive demonstreret to gange, én gang om formiddagen og én gang om eftermiddagen. Helt præcist foregår det på Elmegaarden, Benslehøjvej 1, Frederiks, 7470 Karup J. Vi ses derude.

God dyrskue-nyhed

Og så er der ellers dømt dyrskuesæson. Det næste i rækken af store dyrskuer er Roskilde Dyrskue 8. til 10. juni, altså også i denne uge. Og i maskinbranchen tager man nu til dyrskue med lidt mere ro i sjælen, da en tidligere forsøgsordning fra 2016 netop fra 1. juni er gjort permanent, hvilket betyder, at der ikke nødvendigvis skal blokvogne til for at transportere store maskiner til og fra dyrskuerne. Nu får maskinerne lov til at køre til dyrskue ved egen kraft og uden særlig tilladelse, blot de ikke er bredere end 3,30 meter.

En løsning på dyrskueudfordringen er en problematik som Dansk Maskinhandlerforening, Danske Maskinstationer & Entreprenører, Danske Sukkerroedyrkere, Dansk AgroIndustri, Seges og Landbrug & Fødevarer har arbejdet sammen om at løse i en årrække.

I branchen er man glade for, at der er kommet en permanent ordning. Men desværre gælder det i princippet kun rullende køretøjer og ikke liftophængte redskaber.

»Men det er jo i det mindste sådan, at man godt må køre med et liftophængt redskab på mere end 3,30 meter, hvis det sidder på en traktor, der også skal udstilles på dyrskuet. Nu kender vi i hvert fald reglerne, og det gør det hele nemmere at håndtere«, sagde konsulent i Dansk Maskinhandlerforening Per Hedetoft i fredags til avisen.

Alt i alt betyder det, at branchen har fået lidt nemmere ved at transportere de store maskiner ud til dyrskuerne - til glæde for dyrskuegæsterne.

Og vejret...

Vi er mange, der gerne vil have lidt vand. Men her i skrivende stund er der ikke en dråbe i sigte på min vejr-app på mobilen. Ugen byder på sol med sol på. Min græsplæne herhjemme kunne ellers godt bruge en sjat. Men den skal jo nok rette sig på et tidspunkt - og jeg skal jo heller ikke leve af den.

God uge til alle.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.