Morgenposten: Voldsomme tal for traktormærke i oktober

I maskinernes nyhedsoverblik mandag morgen er der bl.a. en historie om et traktormærke, som rigtig mange købte i oktober.

God mandag morgen,

I går var en særlig dag. Ikke fordi det var anstændigt efterårsvejr til søndags-løbeturen eller, hvad weekendens sidste dag nu gik med. Nej, i går var det 100 år siden en lille gruppe maskinhandlere mødtes for første gang og stiftede deres eget branchefællesskab på Grand Hotel i Aarhus. Fredag blev dagen  markeret med stor jubilæumsfest på i Kolding – og samtidig mødtes maskinhandlerne til deres årlige generalforsamling.

To tendenser sprang i øjnene fra deres store økonomi-analyse, som branchen selv laver hvert år:

1. De kom rigtig godt ud af 2017. Større overskud til maskinhandlerne i snit båret af bl.a. en større omsætning i et år, hvor landbruget også havde det bedre.

2. Opbremsning i år. Det er sejt at leve af landbruget, når de lige har været ramt af en tørken og diverse andre udfordringer. Der spås nu et par barske år fremover til gengæld er vurdringen også, at maskinhandlerne er tidligt ude med at skære deres forretninger til i forhold til den nye virkelighed. De triste begreb, fyringssæsonen, er således indtruffet før tid.

Læs mere om udviklingen her:

Fejrer særlig dag med største salg i mange år

Maskinhandlere fik bedre bundlinje

Rabat-diskussion blusset op igen  

Når vi snakker maskinhandlerne, så reagerer Dansk Maskinhandlerforenings direktør Klaus Nissen på et udsagn fra maskinkonsulent Christian Rabølle, Vkst, om store rabatter på de store landbrugsmaskiner. I en artikel her på landbrugsavisen.dk sagde Rabølle fornylig nemlig, at han var bekendt med rabatter på op til 40 pct., og at man ikke skal handle ny traktor med en rabat under 30 pct. af listeprisen.

”Jeg synes, at det er useriøst at sige, at man kan få 30-40 pct. af listepriserne. Det er ikke et billede, jeg kan genkende. Jeg tror, at det er taget ud af kontekst og et udtryk for at en konsulent skal sælge billetter. Den vigtige pris er bytteprisen. Hvordan tallene bliver jongleret rundt er ikke så vigtigt, det vigtige er, hvad bytteprisen ender på for landmanden. Og her er der altså ikke tale om så store rabatter”, lyder det fra Nissen.

Læs hele historien her, hvor Christian Rabølle i øvrigt kommenterer igen:

Branchedirektør genkender ikke kæmpe-rabatter

Voldsomme John Deere tal

Og så til overskriften i morgenposten. Ja, vi taler om traktorstatistikken og John Deeres oktober-form. Den var nemlig god. Her fik traktormærket nyregistreret 45 enheder i oktober måned. Med et totalmarked på landbrugstraktorer fra 30 KW og opefter på 111 styk (120 i oktober 2017) så svarer det til en markedsandel på intet mindre end 40,5 procent.

Nærmeste forfølger var Claas med 13 traktorer, Valtra med 12 og New Holland og Case IH med hver 11 styk. Massey Ferguson var med otte traktorer så småt på vej mod gamle dages markedsandele i øvrigt på 8,1 pct.

For hele året til og med oktober har John Deere i øvrigt siddet på mere end 25 pct. af markedet, mens New Holland på andenpladsen har nyregistreret knap 21 pct. af traktorerne.

Agromek i sigte

Og hvad sker der ellers i branchen lige nu? Agromek! Det vælter ind med produktbeskrivelser og nyheder om udstillere og deres medbragte maskiner og udstyr. Vi er netop nu ved at lægge sidste hånd på et kæmpe tema om Agromek, som kommer med vores avis på torsdag.

En af den forgangne uges mest læste Agromek-nyheder var historien om en helt særlig maskine fra Grønning Smede- og Maskinforretning, som også kommer på Agromek. Den hedder I-Grind.

Historien får du her:

Dansk maskineventyr udstilles på Agromek

Agromek starter som bekendt næste tirsdag 27. november. Her kommer der til at ske et hav af ting udover selve hovedattraktionen med at besøge standene. Der er eks. prøvekørsel af Claas gummigede, live-værksted i hallerne, awards-uddelling og meget, meget mere. Om fredagen udlodder vores TraktorTech i øvrigt en ATV til en heldig abonnent. Hvis du vil nå at abonnere på Danmarks traktormagasin og være med i potten, så får du lige et link her:

Bliv TraktorTech-læser og vind ATV sådan her

Her vil de unge arbejde

Vi slutter morgenlæsningen med en rigtig solstrålehistorie. Og den handler om et par, som i øvrigt også skal på Agromek. Det er Jeppe og Christina Rasmussen. Jeppe er direktør for Yding Smedie & Maskiner og Christina står for kommunikationsarbejdet hos maskinforretningen, der efter opkøbet af Horsens Maskiner er vokset til ca. 50 ansatte. De blev fredag kåret til ’årets lærested’ – og har ingen problemer med at få unge ansatte. Læs hvorfor her:

Har knækket koden – her vil de unge arbejde

Ha’ en rigtig fin uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til en historie, så ring på 40283032 eller skriv til cjj@landbrugsavisen.dk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.