MotorBloggen: Hvad andre folk tænker
Skribenten tager hatten af for landbrugsbyggerier, der falder smukt ind i omgivelserne.

Nu er det ikke, fordi at man altid og i alle livets forhold skal gå så meget op i, hvad folk tænker. Og mange, der som jeg har nået en vis alder, vil sikkert have oplevet den befrielse, det er ikke længere at gå så meget op i, hvad andre folk måtte mene om én. Det er en stor lettelse.

Vi er for længst ude over teenager-stadiet. Vi behøver ikke bruge lang tid på at sætte håret om morgenen med tanke på, hvad ens klassekammerater måtte mene. Og den ene skjorte kan vel være lige så god som den anden, bare man ser nogenlunde ud.

Men selvfølgelig er der vel grænser for, hvad man kan byde sine medmennesker. Det handler om hensyn. For man må jo godt lige tænke over, om man ødelægger billedet i det offentlige rum. Personligt kan jeg – selv om jeg absolut godt ved, at de er nok så trafiksikre – ikke fordrage de neongrønne sikkerhedsveste, som både hundeluftere og kondiløbere bevæger sig rundt i. Jeg synes, de forstyrrer billedet.

Giver det mening?

Og hvis ikke kan jeg komme med et godt eksempel på nogen, som har tænkt på både deres medmennesker og omgivelserne.

Forleden besøgte jeg, som læserne måske kan huske, Thingstrup Landbrug i Vemb ved Holstebro. Her har man bygget et kæmpestort planlager og frøtørreri. Og store byggerier ude på landet kan godt virke noget påtrængende. Det er ikke tit, at man ser landbrugsbyggerier, der ligefrem klær’ den omkringliggende natur.

Men på Thingstrup Landbrug valgte man at bygge hele herligheden i træ. Bygningen, der holdes oppe af tonstunge stammer fra skovene ved Silkeborg, er udvendigt beklædt med lærk. Og netop det at bygge det i træ blev det ikke ret meget billigere af for nu at sige det mildt.

Men byggeriet blev skabt ud fra en æstetisk holdning og en grundtanke om, at det ikke skal støde øjet.

»Det gør det bestemt ikke billigere, men når byggeriet er så stort, valgte vi af æstetiske grunde at bygge det i træ. Det ser meget pænere ud end eksempelvis røde blikplader, når nu det ligger herude på landet midt i naturen. Det falder fint ind i omgivelserne«, sagde Anders Thingstrup fra Thingstrup Landbrug, da vi besøgte stedet forleden.

Og hatten af og stor respekt for det.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.