MotorBloggen: Hvad nu hvis den næste geniale maskine bor i dit hoved...
Hvor kommer tankerne til den næste, nyskabende maskine? Måske er det dig, der skal fodre ingeniøren..

»Strengt taget kunne vi jo snildt have opfundet den for 10 år siden. Men det kræver jo lige, at nogen får idéen. Brugerne vil elske det«.

Således jublede marketingchef hos Maschinenfabrik Bernard Krone, Heinrich Wingels, da han forleden fortalte pressen om den nye hæve-sænke kabine, LiftCab til Krone Big X finsnitterne, som betyder, at føreren ikke længere behøver glo ind i en mur af majs dagen lang, da han nu kan komme op i højden.

Hæve-sænke kabinen er blot et enkelt og helt friskt eksempel på den hittepåsomhed, som lever i de krøllede hjerner hos maskinbranchens ingeniører. For ingeniørerne – det er jo ret beset dem, der udtænker og udvikler alle de ting, vi bruger i det daglige, lige fra stavblendere til finsnittere.

Og somme tider – ja, faktisk temmelig tit – bliver man både ydmyg og taknemmelig over, at nogen – typisk en eller anden ingeniør – har tænkt nogle tanker, som har forbedret et redskab. Måske er redskabet blevet mere betjeningsvenligt. Måske betyder forbedringen, at udbytterne øges. Eller måske begge dele.

Men ingeniører skal fodres. De skal have de vigtige input, der inspirerer dem til udviklingen af ny teknik. Nok er de dygtige, men de kan næppe finde på det hele selv. Og glem ikke at rigtig mange ideer, også historisk set, kommer fra landmænd af kød og blod, som en dag har stået ude på marken og tænkt: ”Hva’ nu hvis…” eller ”kunne man ikke…”

Og netop dette ping-pong mellem brugere, udviklere og producenter er i fuld gang derude. Eksempelvis bliver Brøns Maskinforretning af og til spurgt fra Amazones side, hvad man mener om dette og hint, da Danmark ude i verden er kendt som et højteknologisk marked, der er fremme i støvlerne. Og på samme vis bliver Maskinhandler Indkøbsringens Kuhn-folk af og til taget med på råd, når Kuhn i Frankrig udvikler nyt. Det er bare et par eksempler.

Men det hele tager sin begyndelse ude hos landmanden. Så tænk gerne nye tanker. Måske kan de ikke alle omsættes til praksis. Men nogle af dem kan måske betyde en afgørende forskel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.