Multitalentet Cobra fra Amazone viser tænder

En af de store nyheder fra Amazone på næste års Agritechnica er universalharven Amazone Cobra-2TX.

Amazone har netop offentliggjort, at man på næste års Agritechnica viser en kraftig universalharve til arbejdsdybder mellem 4 og 13 centimeter. Den nye Cobra kultivator er ifølge producenten kendetegnet ved dens høje præcision og dens alsidighed under meget varierende arbejdsvilkår 
Nyheden bliver tilgængelig i arbejdsbredder på seks og syv meter. Fra Amazone lyder det, at det er et redskab med mange muligheder lige fra stubharvning til såbedstilberedning.

De seks meters versioner bliver tilgængelige næste forår, mens de syvmeters først kommer i handlen i foråret 2023. Cobra-2TX er også Amazones udspil i forhold til mekanisk rensning, og den bliver tilgængelig med en bred vifte af tænder – blandt andet forskellige 220 millimeter brede gåsefodsskær, ligesom der kommer et bredt udvalg af pakvalser.
Med det nyudviklede Cobra harveprogram har Amazone nu ikke kun stivtandsharver, men også en kraftig fjedertandsharve, som Cobra serien blandt andet kendetegnes ved.

Ensartet harvning

Takket være tændernes seks forskudte rækker distribuerer og blander Cobra ifølge Amazone planterester i jorden på en optimal måde. Det specielle tandarrangement sikrer en stor gennemgang af organisk materiale og jord. God nivellering kan opnås ved at montere en tandsporsudjævner, der består af fjedermonterede lameller bag tandenheden.

”Tandsporsudjævnerne er parallelogram ophængte i forhold til pakvalse. Herved opnås stor brugerkomfort, da tandsporsudjævnerne ikke skal efterjusteres ved ændring af harvedybde”, forklarer Anders Clemmensen fra Amazone-importøren, Brøns Group.

Cobraens dybdejustering styres ved, at harven foruden den bæres på pakvalsen også har dybdestyringshjul monteret i rammen. Det sikrer en rolig gang og dermed også ensartet harvning. I forbindelse med dybdestyringshjulene er der en harvetand, som sikrer at hele arealet gennemharves. Arbejdsdybden kan justeres fra traktorens førerhus.

Mange muligheder

Alt i alt er der til Cobra et udvalg af 10 forskellige pakvalser i sortimentet til montering på redskabet, og pakkerne er styret af et parallelogram.
Amazone tilbyder en dobbeltfinger-efterharve til bagenden af Cobra 6000-2TX og 7000-2TX som et alternativ til rullen. Harven viser sin fordel, især i anden eller tredje overkørsel, når man bekæmper ukrudt mekanisk.
Som en mulighed kan Cobra også udstyres med knivvalse.

”Det giver mulighed for grundigt at bearbejde såvel raps- som majsstubbe under første overkørsel – sågar også visse efterafgrøder”, siger Anders Clemmensen.

Endelig som et alternativ – og i forbindelse med såbedstilberedning - kan Cobra harven forrest monteres med et hydraulisk justerbart Crushboard.


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.