New Holland føjer ekstra model og masser af opdateringer til CR-serie

Listen af små ændringer er lang for New Hollands CR-serie til næste sæson. Én stor bliver det også til.

Løftecylinderne til skærebordet bliver større. Maskinens hydraulik får et større flow. Og der bliver ændret i den algoritme, som styrer skærebordshøjden.

Listen af ændringer på næste års New Holland CR-mejetærskere er lang, og den tæller samtidig tilkomsten af en ekstra model ved navn CR7.80. Den vender vi tilbage til.

Den helt store opdatering er naturligvis lanceringen af IntelliSense. Det system, der automatisk kan justere på maskinens indstillinger under kørslen for at opnå så høj kapacitet som muligt, hvad enten det gælder lavt spild, bedst mulige kernekvalitet eller flest antal tærskede hektar.

IntelliSense kan du læse mere om i printudgaven af Landbrugsavisen samt her på landbrugsavisen.dk, men en af forudsætningerne for IntelliSense er blandt andet, at CR fra næste år får elektrisk justering af forrensesoldet samt at maskinerne får et helt nyt ledningsnet. Netop derfor kan IntelliSense ikke eftermonteres på maskiner fra 2018 og bagud.

To gear i ny transmission

New Holland skifter transmissionen ud med en ny af slagsen med to hastighedsområder: En til mark og en til vej, hvoraf mark-gearet kan køre op til 17 kilometer i timen. Den nye transmission har større hydrostater og vil ifølge New Holland øge både moment og trækkraft.

»Med den nye transmission har vi ikke længere behov for at skifte gear i marken. Og når vi kører på landevejen kan vi sænke motorens omdrejninger«, fortæller Tonny H. Grønne, produktchef hos New Holland.

Dieseltanken vokser til 1.300 liter på næste års modeller af CR8.90 og CR9.80, og på flere af modellerne bliver oliekøleren også større. Generatoren vokser. Der bliver mulighed for en elektronisk opvarmet gulvmåtte til majshøsten, og så tæller serien som før nævnt en ekstra model fra næste år. Jo, listen er lang.

415 heste i lilleput

»CR7.80 bliver vores nye mindste model. Den har to rotorer og samme 17 tommer rotorhus som vores nuværende to mindste modeller. Motormæssigt får den 415 hestekræfter og en korntank på 9.500 liter«, fortæller Tonny H. Grønne om den maskine, der fra næste år skal hente markedsandele på lidt mindre bedrifter med hang til rotormaskiner.

Også den får de samme ændringer til 2019-udgaven af New Holland CR Revelation - det fulde navn for CR-serien.

CR7.80 bliver sammen med dens storebror CR7.90 de to første i serien, der overholder Stage V-kravene, som er nye strikse emissionskrav til udstødningsgasserne. De indebærer, at motorens udledning af diselpartikler skal sænkes fra nuværende 0,045 g/kWh til blot 0,015 g/kWh.

»Vi løser det ved at sætte et ekstra modul i vores SCR-katalysator. Vi kommer ikke til at ændre en masse og gøre brug af recirkulering af udstødningsgassen«, forsikrer produktchefen, der dog forventer et lidt højere AdBlue-forbrug på Stage V-motorerne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.