New Holland snuppede Award for sin intelligente mejetærsker
Masser af automatik og aflastning for chaufføren. Det er essensen i Intellisense-systemet på New Holland CR-serien af mejetærskere.

I går tirsdag tog New Holland en af de syv Agromek Awards for det intelligente Intellisense system på den store CR-serie rotormejetærsker. En løsning, der i høj grad overtager justeringen af mejetærskerens indstillinger afhængig af, hvilken strategi piloten har valgt.

"Intellisense overvåger hele tiden maskinens præstationer, og ud fra det kan den justere på rotoromdrejninger, ledeskinner i rotorerne, blæserhastighed, solde og fremkørselshastigheden", forklarer Tonny Grønne, produktansvarlig for høstmaskiner hos New Holland Danmark.

Til gengæld justerer systemet ikke på broafstanden under kørslen. Det er der en god grund til, påpeger Tonny Grønne.

"Det er svært præcist at vurdere effekten af en ændring på broafstanden under kørslen. Vi har ikke nogen mulighed for direkte at måle det, og derfor stiller piloten fortsat selv afstanden".

I alt kan mejetærskerføreren vælge mellem fire strategier: Højeste kapacitet, mindst mulig spild, bedste færdigvarekvalitet og fast flow gennem maskinen. Når det er gjort, sørger maskinen selv for at optimere på maskinens indstillinger under kørslsen.

Dansker-topchef på Agromek

På New Hollands stand i Boxen går danske Lars Skjoldager Sørensen også rundt. Trods sin nationalitet har Lars Sørensen sit kontor i Zedelgem, Belgien, hvor han som øverste marketingansvarlig for hele New Hollands høstprogram, styrer slagets gang.

Men for topchefen er Agromek en vigtig udstilling at deltage på.

"England, Danmark og Sydsverige er nogle rigtig spændende markeder, når vi taler om mejetærskere. Så vidt det er muligt prøver jeg at komme ud til landmændene og chaufførerne - for eksempel på Agromek - for at tale med dem og høre om deres erfaringer og hvad der rør sig på markedet. Det er vigtigt at kunne stikke fingeren i jorden ude, hvor det sker", fastslår Lars Skjoldager Sørensen.

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.