New Hollands methan-traktor klar til salg
T6 Methane Power er med sine 180 heste klar til produktion. New Holland forventer at sælge mindst 200 enheder af traktoren i 2020.

Landbrugsavisen, Agritechnica

Den har været her længe - og i flere forskellige prototyper. Men på Agritechnica 2019 står den færdige kommercielle version, og den første serieproducerede New Holland T6, som kan køre på biogas.

Traktoren har i modsætning til prototyperne en ny 6,5 liters FPT-motor. Den yder fortsat 180 hestekræfter som prototyperne - og dermed næsten de  samme som den traditionelle T6.180 på 175 heste med en sekscylindret dieselmotor.

- effekt- og momentkurverne er stort set identiske. Og betjeningsmæssigt er der ingen forskelle på, om man kører med en diesel- eller biogas-T6, fortæller Mark Howell, produktchef, alternative brændstoffer, New Holland.

Traktoren kører dog ikke så langt på en tankfuld gas som på diesel. Syv til otte timer som maksimum inklusiv den ekstra frontank, som er ekstraudstyr på traktoren. Den er tiltænkt til både at kunne sidde foran eller bagpå, hvis traktoren har en frontlæsser monteret.

- På grund af den lidt kortere rækkevidde går vi efter kvægbrug, hvor den skal køre med en frontlæsser. Kunderne kan også være indehavere af biogasanlæg, hvor man løbende kan komme hjem til anlægget for at tanke op. Det kan også være kommuner, der kan tanke op via gas-nettet, som bilerne bruger. Ekstempelvis i Frankrig er det meget udbredt, forklarer Mark Howell.

- Kan den klare at trække det samme i marken som en normal T6? Ja uden tvivl. Den kan bare ikke gøre det så længe ad gangen, siger han.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.