Nok en maskine blev stjålet – sådan fik hun den igen

Tredobling i maskintyverier indenfor to år.

Gitte Schoubye Johansen har prøvet det, som et stigende antal landmænd og entreprenører desværre oplever.

At få stjålet sin maskine.

En tidlig mandag morgen ringede en medarbejder og fortalte, at minilæsseren på gården i Karlslunde var forsvundet.

Kort forinden havde de dog fået installeret en gps-tracker på maskinen, så den var altså ikke sporløst forsvundet, fortæller hun i en pressemeddelelse udsendt af Topdanmark. Hendes forsikringsselskab opfordrer netop nu landmænd til at have sporing på deres redskaber og eller have maskiner stående aflåst eller have lys omkring maskinhuse og gårdspladser.

Gitte Schoubye Johansen er nemlig eksemplet på, hvor hurtigt tingene løser sig, hvis man har sikret sig.

”Min første tanke, da jeg modtog opkaldet, var ’det er bare løgn’. Og til at begynde med, var jeg bange for, at den aldrig skulle blive fundet. Men så ringede jeg til Vortex, som er det firma, jeg fik anbefalet at købe GPS’en igennem. Der gik én time, før min kontaktperson derfra sendte et billede af min minilæsser, som var fundet på Djursland. Det hele gik simpelthen så stærkt. Jeg var enormt imponeret,” fortæller hun.

Topdanmark oplyser, at antallet af tyverier er så godt som tredoblet indenfor to år.

”Stigningen i antal stjålne maskiner gælder både store og små. Men generelt ser vi oftere, at små maskiner bliver stjålet. Det kan både være fordi, de er lettere omsættelige ift. de store, men også fordi, der er flere, der anskaffer sig små maskiner såsom ATV’er, minilæssere osv.,” fortæller agronom Svend-Anker Worm fra Topdanmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.