Nordjyder får det sidste syn af stortærsker i dag
Nordjylland lægger stub til sidste omgang med Agcos Ideal-mejetærsker for denne høst.

Den har gnasket sig op igennem Europa, men nu ebber det så ud for denne gang på dansk grund.

Agcos store mejetærsker-satsning, Agco Ideal, mejetærskeren kan i dag beskues ved demo på Korslunds Landbrugs marker ved Kokkerholm i Nordjylland ved Hjallerup Maskinforretnings arrangement.

Dermed har den tærsket løs på marker og bedrifter fra Nakskov i syd til Hjørring i nord de seneste uger. Årets tørre høst har gjort, at markerne omkring mejetærskeren hurtigt er blevet høstet op. De i alt seks modeller på dansk grund har ikke kørt test men været placeret i marken, så folk kunne prøve at køre med, se den ved siden af i en såkaldt grisevogn og komme op og se på de mange funktioner.

Ifølge sælger for høstmaskiner hos Hjallerup Maskinforretning Jørgen Nødbak har interessen været god. 

”Vi har haft demo tre gange og så er det sidste seance i dag. Et slag på tasken så har der været 75-100 pr. gang”, vurderer han.

Ifølge Jørgen Nødbak er folk meget interesserede i bl.a. maskinens 17.100 liter store korntank, dens hurtigere tømmeevner med 210 liter/sekund og så peger han bl.a. også på, at kabinen opleves som lækker. Sælgeren er ikke bange for, at han ikke skal få solgt nogle modeller.

”Det er jeg 100 pct. sikker på, at vi kommer til. Vi har også set, at konkollegerrne har været ude og se den. De kan ikke længere gå og grine af os”, siger han med et smil med henvisning til, at Agcos store mejetærskere ikke har den samme markedsandel blandt danske landmænd som mærker som Claas og New Holland.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.