Nu dræner traktortræk-stjerne 250 kilometer om året

Ilderhede Kloak- & Spuleservice er vokset pænt i de seneste ti år, hvor især drænopgaverne har givet mere og mere arbejde, fortæller ejer Michael Pagaard i den nye udgave af DM&E Magasinet.

Det lå ikke i kortene, at det skulle ende med 10 ansatte og store investeringer i specialgrej til kloakservice, spuling og dræning, da Michael Pagaard i 2007 etablerede Ilderhede Kloak- & Spuleservice med en traktor og en slamsuger og sig selv som eneste medarbejder.

I 2008 købte han en drænplov, og året efter blev den første mand ansat.

- Så gik det egentlig stille og roligt med lidt løs hjælp frem til 2012. Men dræningen gav mange opgaver, og i dag er vi ti mand, fortæller Michael han i den nye udgave af DM&E Magasinet, som i denne uge kommer rundt til maskinstationer, entreprenører og medlemmer af DM&E.

I artiklen fortæller han, at firmaet i dag dræner cirka 250 kilometer om året, fortrinsvis i Midtjylland, men drænholdet er også årligt på opgaver på Sjælland.

Når Michael Pagaard og co. planlægger en dræningsopgave, lægger han stor vægt på servicevenlighed.

- Mange dræn i blandt andet Midtjylland skal spules hvert eller hvert andet år, og når man skal det i de næste 30 år, kan det ikke nytte at skulle grave ned til brønden hver gang, der skal suges og spules, forklarer han.

Foruden drænholdet, der består af fire mand og fire traktorer med en knækstyret New Holland T9040 som ’førerhannen’ og diverse vogne og udstyr til drænopgaverne, tæller maskinparken også tre slamsugere, som alle er skræddersyet til firmaet med hjultræk og flytbare skillevægge.

Dertil kommer en decideret drænspuler samt et par gravemaskiner. Den daglige service udføres af den mekaniker, der har lejet sig ind på en del af den industrigrund i Sønder Felding, som Michael Pagaard købte, da Ilderhede Kloak- & Spuleservice rykkede ud af privaten i Ilderhede. Med mekanikeren deler Michael et stærkt interessefællesskab i traktortrækteamet Team Red and Green, hvor Michael kører Farmstock med en Case og mekanikeren Superstock med en John Deere.

 

Du kan læse meget mere i DM&E Magasinet, hvor der denne gang også fortælles en historie om, hvordan dansk skovpolitik nu spænder ben for 100 procent dansk produktion af designikon.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.