Nu er traktorfabrikkerne igen på normale leveringstider

Leveringstiderne på ny traktor er tilbage på normalt niveau, viser tjek.

Bestiller du en ny traktor i dag, så er leveringstiden tilbage på to-tre måneder for en helt kundespecifik bestilling.

Sådan lyder det fra en række impotører til LandbrugsAvisen i et tjek på, hvordan leveringstiderne har udviklet sig efter, at corona-krisen ellers stoppede traktorproduktionen i foråret.

Hos Danish Agro Machinery forklarer salgschef Lars Johnsen, at en kunde kan få en helt specifik model omkring 1. oktober alt efter, hvad det er for en model.

»Jeg vil sige, at tingene har normaliseret sig efter, at man har fået produktionen op i gear«, lyder det.

Hos Massey Ferguson beretter Jørgen Sørensen om høj aktivitet på fabrikken i Frankrig og en afkortelse af ferielukningen her i sommer for, at produktionen og leveringstiderne holdes i gear.

»Normalt siger vi 10 ugers levering fra ordreafgivelse plus minus alt efter model. Det går faktisk meget normalt«, siger han.

Hos Fendt beretter business manager Kasper Glistrup om samme niveau. På den nye 900-serie skal der dog forventes lidt længere leveringstid, da der er stor rift om den i hele verden, oplyses det.

CNH: Fabrikker kører for fuld damp igen

Hos CNH-mærkerne Case IH og New Holland loves der også normal bestillingstid igen. Produktionen af populære modeller som Case IH Puma og New Holland T7 kører derudaf.

"Alle vores fabrikker er oppe og kører igen på fuld damp. Der er blevet lagt ekstra traktorer i bestilling, så de danske forhandlere har alle nye maskiner på vej hjem til levering efter fabrikkernes sommerferie", lyder det fra marketing manager for Norden og Baltikum, Martin Geert-Jørgensen, der tilføjer, at de fleste forhandlere har lager- og demotraktorer stående, så der kan leveres noget øjeblikkeligt hvis nødvendigt. 

Thomas Pedersen, marketing manager hos New Holland oplyser, at man i øjeblikket er tæt på tre måneders leveringstid.

"Vi kigger også ind i, at der på mange fabrikker kommer en sommerferie med lukning af fabrikken. Men vi er ret tæt på tre måneders levering fra bestilling, så det vil ikke være en umulighed at få den i oktober", siger han.

Produktspecialist for John Deere hos Semler Agro, Torben Ravnshøj, beretter om minimale forsinkelser.

»Det er tæt på normalen. Til august får vi de nye amerikanertraktorer til Danmark. De er sendt afsted fra fabrikken, men skal først til USA’s østkyst og så over Atlanten«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.