Nu falder Danish Agros store Claas-plan i hak: Bliver verdens største Claas-kunde

Overtagelser i tre baltiske lande på plads efter frasalg af Danish Agros John Deere-aktiviteter i Estland.

For snart længe siden købte Danish Agro op i de tre baltiske maskinselsakber, der står for salget og importen af Claas-maskiner i landet.

Der var bare et lille men.

Danish Agro sad også på John Deere-importen og salget i Estland. EU Kommissionen brød sig ikke om den kombination og satte som betingelse for den endelige overtagelse, at Danish Agro frasolgte deres ellers gode John Deere-forretning i Estland.

Det salg er endelig kommet på plads. Det bliver finske Wihuri Oy, der køber Danish Agros John Deere-aktiviteter. Salget er måske ikke så overraskende al den stund, at selvsamme selskab også overtog John Deere-forhandlingen i Finland fra netop Danish Agro for kort tid siden.

For Danish Agro er den endelige handel en stor milepæl, da man nu kommer videre med en længe ventet opkøb af Konekeskos tre selskaber, der i øvrigt gør Danish Agro til verdens største kunde hos Claas med repræsentation i Baltikum, Finland, Sverige, Norge og selvfølgelig også Danmark.

”Det er tre stærke selskaber vi nu overtager, og vi ser store perspektiver i, at vi nu bliver fuldt repræsenteret med CLAAS maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i disse syv lande får vi nu en meget stærk markedsposition som partner til den enkelte landmand”, lyder det bl.a. fra Danish Agros topchef Henning Haahr i en kommentar.

Danish Agro oplyser, at AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva beskæftiger ca. 300 medarbejdere og indbefatter i alt 14 salgsafdelinger inklusive reservedelslagre og servicefaciliteter.

Modsat afstår Danish Agro samtidig ca. 50 medarbejdere med John Deere, som deres spidskompetence til den nye John Deere-forvalter i Estland, Wihuri Oy.   

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.