Nu frygtes corona-virus at ramme traktorer i Europa
Agcos kinesiske fabrikker leverer også dele og komponenter til traktorfremstillingen i Europa.

Umiddelbart tænker man ikke, at jern og traktorkomponenter vil blive bidt af en ny virus.

Men der kan være et link, som også kan ramme traktorproduktion i Europa og i sidste ende landmænd med appetit på nye traktorer.

Agco melder nemlig ud, at man i øjeblikket kigger ind i, at Agcos produktion af traktorer kører uhindret af corona-virussen i Kina – men foreløbig kun frem til midten af marts.  

Sådan lyder den umiddelbare vurdering fra topledelsen hos den store traktorproducent, da de torsdag blev spurgt til eventuelle komplikationer af sygdomsudbruddet af corona-virus i Kina.  

”Vi laver også komponenter i de fabrikker(Agcos fabrikker i Kina red.), der går til at samle maskiner i primært Brasilien og Europa. Så det her er noget, som er vigtigt for os og noget, som vi kigger meget, meget grundigt på, fordi der kan komme til at ske afbrydelser i at få dele til andre fabrikker og få produkter frem til vores kunder i tide”, lød det fra COO Eric Hansotia under en samtale med en gruppe børsanalytikere, der følger selskabet tæt.

Topchef Martin Richenhagen kommenterede i øvrigt også på udviklingen af svinepest i Europa. Her ser Agco umiddelbart ikke nogen negative økonomiske konsekvenser for traktormarkedet.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.