Nu kører der 250 FarmDroid’er - og sukkerroer er ikke længere hjemmebanen

Morgenposten er tilbage med nyt om den danske så- og lugerobot, som nu kører i et nyt rekordantal på fine adresser rundt omkring i verden.

God mandag morgen.

På en uge hvor der loves op til 25 graders sol, så har vi også solskinsnyheder fra den danske maskinproducent FarmDroid.

Det kommer der mere om lige om lidt.

Først skal vi forbi et par gedigne nyheder her i maskinernes eget nyhedsoverblik, hvor vi også bemærker, at der i denne uge afholdes et stort pressetræf hos to store tyske redskabsgiganter.    

He-Va i kamp mod lange leveringstider

Vi starter dog hjemme i Danmark. Hos den danske redskabsproducent He-Va er man egentlig kendt for at operere med korte produktionstider og leveringstider. De lange leveringstider har dog også ramt virksomheden på Mors  - og nu melder man om 18 ugers leveringstider. He-Va udbygger derfor deres lagerkapacitet, så man kan købe flere råvarer hjem.  

Læs mere her:

He-Va bygger for at nedbryde mange måneders leveringstid

Bedre benplads og mere effekt hos John Deere


Her John Deeres nye 5115GF-model. Pressefoto

 

Inden mange danskere fik købt hveder og hygget sig i helligdagene, så fik John Deeres presse- og marketingsfolk sendt billeder og info ud om en række nye traktorer inden for det, som man kan kalde traktorernes egen myggevægtklasse.

Der er en nemlig en række opdateringer på modellerne, som især kan gøre så på mindre husdyrbrug, skråninger og vin- og frugt/grøntbrug. Der er bl.a. tænkt på bedre komfort med mere benplads og lækre kabine – og så bliver der også mere effekt på flere af modellerne. 

John Deere klar med nye traktorer: Bedre benplads og mere effekt

Nu er der 250 FarmDroids i tjeneste

Og så skal vi til historien bag overskriften for denne omgang.

Kollega Claus Solhøj var for nylig ude og se en FarmDroid køre hos en landmand, der netop har investeret i den danske robot. Vi skal følge robotten jævnligt for at høre, hvordan det egentlig fungerer, når man kaster sig i en helt ny retning.

Inden den historie rammer LandbrugsAvisens læsere i løbet af året, så kunne vi i weekendens udgave af den gode gamle papiravis fortælle, at der nu er 250 så- og lugerobotter med FarmDroids logo i drift. Ikke et helt dårligt antal for den danske start-up, der startede hjemme i laden hos en par landmandssønner.

Da starten gik, så hørte man om del maskiner, som var udkommanderet til at så og luge i roerne. De fleste kunder køber dem i dag udenfor landets grænser – og mange af dem har ikke sukkerroer. Faktisk har flest løg til konsum – og folkene bag FarmDroid øger klogeligt stadig mulighederne for at køre i forskellige afgrøder, så den nu også kan så og luge eks. majroer, rødbeder, spinat, forskellige salater, flere slags kål og persille og andre krydderurter.

Læs meget mere i weekendens udgave af LandbrugsAvisen, som vores trofaste læsere også kan finde på epaper.

Folk i København sparker også dæk

Torsdag og Store Bededag var også nogle herlige dage for københavnerne. De kunne nemlig gå i Tivoli og se på maskiner. De fleste var splitnye – og så var der også lige vores egen gamle legende, Læsernes Traktor, en IH 844, som var ude og møde folket.

Maskiner i Tivoli var den meget synlige del af Tivolis store fokus på fødevareproduktion, som kører for tiden.

Læs mere her:

Se, dér holder en gammel traktor: Læsernes traktor er kørt i Tivoli

 

Det sker

 

Dieselfri maskindemo

Men det er selvfølgelig ikke kun Tivoli, der kan vise maskiner frem.

I næste uge byder Bygholm Landbrugsskole på en fossilfri maskindemonstration.

Det betyder bl.a. en mulighed for at se nærmere på den tidligere omtalte FarmDroid, den metan-drevne New Holland-traktor, elektriske gravemaskiner og læssemaskiner fra Volvo og en eldrevet minilæsser fra finske Avant. Det hele sker altså på Bygholm Landbrugsskole onsdag 25. maj fra kl. 10.00 til 16.00.

Krone og Lemken viser selvkørende frem

For nogle måneder siden var vi nok mange, der blev overraskede. Tyske Lemken og Krone er begge store redskabsproducenter – med noget forskellige redskabsprogrammer. Alligevel var det noget af en kioskbasker, da de gik ud og fortalte, at de skam havde lavet en fælles robottraktor. Torsdag morgen har de inviteret verdenspressen til samling i Midttyskland for at vise den i aktion – og fortælle en masse om det, som stadig er et projekt. Vi er selvfølgelig med og glæder os til at skrive om det og vise en masser billeder og lyd fra begivenheden.

New Hollands græsprogram snævres ind mod midten

Længere ude i horisonten er der nok mange, som har sat kryds ved Græsland 22 og datoen 8. maj. Vi skriver en del om begivenheden for tiden.

På det område kunne du forleden læse, at New Holland fremover stiller med et øget fokus på midtersegmentet. Det betyder bl.a. farvel til en rigtig maskinstationsmaskine, den bugserede Kongskilde GXT-skårlægger med bånd, crimper og 12,3 meters arbejdsbredde, som er taget ud af produktion af Kongskildes ejer, New Holland. På Græsland stiller New Holland bl.a. med et triple-skårlæggersæt, en vender og en to-rotor-rive i de rullende demonstrationer, alle med arbejdsbredder omkring otte meter.

Læs mere om New Hollands maskiner på Græsland her:

New Holland sætter ny kurs for græsgrejet

 

Således opmuntret med en masse begivenheder i pipelinen, så kan vi kun gå ind i en formidabel uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.