Nu kan de sparke dæk på store Robotti-dæk

Dansk landbrugsrobot er vokset markant. Nu skal landmændene bare lige være klar til at miste kontrollen, lyder det fra bagmændene.

For to år siden var der masser af hype omkring AgroIntelli og deres landbrugsrobot Robotti på Agritechnica. Men det var i skrevne og sagte ord – og film på iPad og storskærm.

Denne gang er det med en konkret robot, der også er vokset markant i forhold til de udstillede modeller på sidste års Agromek i Herning.

Dækkene er vokset, højden justeret op – og Robotti tilbyder nu samlet 150 hk i hestekræfter - nærmest et kvantespring i forhold til opstarten.
Ifølge CCO Henrik Lynge Jacobsen betyder det meget for samtalen og mulighederne, at Robotti nu står rent fysisk i en ny og forstørret udgave.

”Nu kan der rigtig sparkes dæk, og det betyder noget, at man bedre kan forestille sig, hvad man kan bruge den til. At du se tre-punktsliften og hydraulikken og kan tænke den ind i sit landbrug”, siger han.

Robotti er efterhånden ude og køre på en række forsøgsgårde og universiteter i Europa, men endnu mangler det kommercielle gennembrud hos danske og udenlandske landmænd.

Ifølge Henrik Lynge Jacobsen handler det om følelsen af kontrol og forståelsen af, hvordan den kan passe ind på de enkelte bedrifter.

”Det har været udfordrende at stå og fortælle, hvad den kan, når man ikke kunne se maskinen. Men der sker ting lige nu. Vi ser flere robotter, der kommer på markedet, og så er bevidstheden om, at det har en pris for jordpakning med store maskiner blevet større. Landmændene skal være indstillet til at slippe noget kontrol, når de ikke skal køre i marken med en traktor. Men der er ved at være hul på bylden”, siger han.  

Der er dog ikke et konkret mål for salget på Agritechnica.

”Det er for naivt at sætte det op. Vi skal genere så mange leads som muligt til mulige nye distributører, så vi kan forsøge at komme ind på nye markeder”, forklarer han om situationen.

Robotti’en forhandles i Danmark via FMR Maskiner, mens der i dag er importører i Tjekkiet og Holland.

AgroIntelli forventer at levere 10 til 12 enheder til foråret, og har i øjeblikket lagt planer for, at produktionen relativ hurtigt kan skaleres op til 150 enheder hjemme på fabrikken i Lem.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.