Nu kan du styre frontlæsseren med en tommelfinger

Nu kan du styre frontlæsseren med en tommelfinger

Ålö præsenterer ny udformning på joystick til Quicke-frontlæssere.

Et nyt pistolgreb til frontlæsseren har vundet gehør hos Agromeks nyhedsudvalg.

Det nyudviklede joystick i Quicke Control System har fået to nyhedsstjerner. Udover styringen via en tommelfinger i ”pistolgrebet” består nyheden også af et nyt ventilsystem til hurtigkobling mellem traktor og frontlæsser.

I bedømmelsen lægges der blandt andet vægt på den nye ergonomiske løsning. Samtidig bliver det fremhævet, at såfremt traktoren har monteret vejesystemet Q-companion, kan betjeningen af vejesystemet som noget nyt også klares via joysticket.

Joysticket, der importeres her til landet af Ålö Danmark A/S, har også et scrollhjul, der bruges til at navigere rundt i displayet på Q-companion med, og scrollhjulet har trykfunktion til at bekræfte valg i vejesystemet.

Desuden fremhæves det i bedømmelsen, at joysticket har to ekstra knapper, som brugerne selv kan koble til eksterne funktioner og dermed flytte funktioner fra traktoren til joysticket. Det kan for eksempel være vendegearet, så hånden ikke skal flyttes fra joysticket ved læssearbejde.

De nye ventiler i Quicke Control System er med stepmotorer, som giver brugeren en direkte følelse af funktionerne i læsseren, og dermed bedre kan give hurtige og præcise bevægelser i læsseren.

Emneord

Agroweb 2021