Nu kan tildelingskort styre dybden på harven

TopDown og Opus kommer i nye versioner til næste år hos Väderstad. Elektronik og software slår igennem på ændringerne. Dog som ekstraudstyr.

Vâderstad drysser om sig med nyheder. Fornylig skrev vi om enkornssåmaskinen Tempo L, som kommer med flydende gødning samt Väderstads kommende serie af radrensere. Men der er mere.

Den svenske, privatejede virksomhed pønser nemlig også på opgraderede modeller af TopDown- og Opus-tandharverne.

Fra næste år bliver det muligt at styre harverne direkte fra E-Control-løsningen, som kører via ipad eller tablet. Det kan lade sig gøre via sensorer på redskabet, som giver en række fordele.

- Blandt andet kommer man til at kunne justere pakkevalsen on-the-go. I det hele taget gør vi det nemt for brugeren, idet man kan justere på fire forskellige parametre under kørslen, samtidig med at man kan gemme fire forskellige pre-settings i systemet, fortæller Wolfram Hastoltz, productchef hos Väderstad.

De fire pre-settings er lavet for at chaufføren kan skifte til den rette indstilling til eksempelvis forageren, til normal kørsel eller hvis der er ler- eller sandpletter i marken, som gør, man for eksempel skal ændre dybden af harvetænderne, disc’ene, justere på pakkevalsen eller et frontværktøj.

De nye modeller har LS-styring, men som en smart feature følger der også mulighed for at hæve og klappe harverne ind og ud via en almindelig ventil.

- Så kan man altid flytte redskabet, selvom man ikke har LS-hydraulik på sin traktor, tilføjer Wolfram Hastoltz

Styret af markkort

En anden fordel ved sensor-styringen og E-Control er også, at harverne nu er 100 pct. isobus-kompatible - en del af Väderstad E-services - og de kan derfor automatisk følge et tildelingskort til jordbearbejdningen, således at redskabet arbejder forskelligt afhængig af eksempelvis jordtypen.

- Det næste skridt efter variabel tildeling af såsæd og gødning, er at anvende den samme tankegang til jordbearbejdning. Her venter besparelser på at blive sluppet løs ved hjælp af reglen "så meget som nødvendigt, så lidt som muligt", siger Wolfram Hastolz.

Väderstad E-services og E-Control bliver dog ekstraudstyr på harverne - og til en pris på cirka 9.300 Euro. Som standard styrer man fortsat dybden via clips og fjernudtag på traktoren.

Serieproduktion af harverne starter i begyndelsen af 2024.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.