Nu tilbydes der rabat, hvis din nye traktor kan gøre en klimaforskel

Nu lokkes der med rentebesparelse, hvis din nye trraktor gør en klima- og miljøforskel.

Overvejer du at skifte en traktor, som har en motorteknologi, som er lige før eller meget før den såkaldte Stage 5-miljønorm, så er der kommet et nyt tilbud i markedet.

Agco-mærkernes eget finansieringsselskab Agco Finance tilbyder nu en såkaldt klimarabat på finansieringen.

- Vi har på europæisk plan fået et pulje penge til investeringer, der gør en grøn forskel. Det betyder, at vi kan tilbyde svarende til lidt over en halv procent billigere rente, hvis man gør skiftet til mere miljøvenlig teknologi, fortæller account manager Finn Lindharth Kristensen fra Agco Finance.    

Tiltaget blev præsenteret for LandbrugsAvisen på Roskilde Dyrskue. De første kunder fik tilbuddet i april, og dermed er tiltaget ved at komme godt ud over stepperne. Pengene stammer fra en støtteordning i den europæiske investeringsbank.

- Når man puljer det sammen med andre fabrikskampagner, så skubber det godt til, når vi vil lave en attraktiv finansiering, mener Finn Lindharth Kristensen.  

I og med at pengene er betinget, at der sker en milljø- og klimaeffekt, så vil tilbuddet ikke kunne benyttes af traktorkøbere, som vil skifte fra en eksisterende Stage V-traktor, oplyses det.

- Praktisk talt kvalificerer langt de fleste kunder dog sig til rabatsatsen, og der er sat store midler af til muligheden, fortæller han.   

Oppe i tiden

Agco Finance finansierer traktorkøbere af Agcos tre mærker Valtra, Fendt og MF. Som navnet antyder er Agco selv dybt involveret i finansieringsselskabet, der udover Agco også har finansselskabet De Lage Landen som medejer. Lage Landen er et større datterselskab hos hollandske Rabobank, der bl.a. er meget aktive indenfor maskinfinansiering på globalt plan.  

Hos Massey Ferguson mener sales manager for mærket i Danmark, Jørgen Sørensen, at produktet rammer tidsånden i landbruget.

- Vi snakker CO2 hele tiden i landbruget, og hver en knap man kan skrue på, er noget vi oplever interessere for hos kunderne, siger han.


Finn Lindharth Kristensen fra Agco Finance og Jørgen Sørensen Massey Ferguson i Danmark.


Det nye tilbud er betinget af en finansiering over 48 måneder.

I en tid, hvor der har været meget bevægelser i renterne, er det tydeligt på Roskilde Dyrskue, at rentesatserne igen har fået en større betydning, når der skal handles maskiner. Hos flere traktorleverandører står der skrevet procentsatser på ruderne. Selvsamme Massey Ferguson tilbyder lige nu en finansiering på 0,99 procent på en række traktormodeller.  

- Det mener vi, er en skarp pris, som er andet et tilbud end finansiering med klimarente. Det gør vi med en fabriksstøtte for også at kunne lave en gunstig finansiering. Her taler vi i stedet om finansiering over tre år, siger han.

I indregistreringsstatistikkerne har traktormarkedet i 2023 været et godt stykke under sidste års niveau. Gunstige afskrivningsregler op til nytår fik mange til at hente et stort antal traktorer hjem lige før 2022 lukkede, lyder en af forklaringerne.

- Vi kan godt se, at markedet lander på et niveau, som er mere lig det, vi havde for tre-fire år siden. For os startede markedet i år noget sløvt, da vi havde fået en masse ekstra hjem før nytår. Det var pladser, vi byttede os til på fabrikken for at kunne levere, og så begynder vi at få flere enheder igen til resten af året nu, siger Jørgen Sørensen.     

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.