Ny østrigsk pick-up rive opsamler skånsomt

Den nye pickup-rive, Pöttinger Mergento VT 9220, er klar til denne sæson i græsset.

Det er sket før, at den østrigske producent, Pöttinger, har kastet sig over en ny produktlinje, som det skete med presserne. Et af Pöttingers nye produkterområder, som er klar til denne sæson, er pickup-river.

Den nye maskine hedder Pöttinger Mergento VT 9220, der har en arbejdsbredde på op til 9,20 meter ved centerskår og 8,70 meter ved sideskår. Materialet opsamles via en pick-up og transporteres ifølge producenten skånsomt uden jordkontakt via tværtransportbåndene til skåret, hvor det aflægges.

Ifølge Pöttinger er fidusen, at man undgår at få trukket materialet hen over jorden. Det samlede resultat er mere energi, mere råprotein og mindre råaske i materialet. Nyheden er ifølge producenten designet med henblik på både lucerne og kløver samt græs, hø og halm.

Afhængig af markernes form, materialemængde og efterfølgende høstredskab får man med den nye Mergento VT 9220 muligheden for centerskår, sideskår til venstre eller højre samt to enkeltskår.

Takket være kulissestyringen fører fjedrene materialet helt hen til båndene, der ligger 120 millimeter under afleveringspunktet. Derfor falder materialet ned på båndet af sig selv. Bærerullerne under pick-up riven er placeret tæt på pick-uppens fjederindgreb og sikrer igen ifølge producenten en ideel jordtilpasning.

I foragerposition standser båndene på Mergento automatisk. Ved løft og sænkning kører de igen automatisk. Det garanterer en præcis skårbegyndelse og -afslutning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.