Ny Claas hybrid spækket med ændringer og mere motorkraft

De store Lexion mejetærskere deles op i to serier og byder lige som de mindre rystermaskiner på et nyt tærskesystem. Men overalt gemmer der sig ændringer, som skal hæve kapaciteten og gøre livet lettere for piloten.

Fremover skal du til at holde styr på to serier af Claas’ velkendte Lexion hybrid mejetærsker. Med lanceringen af en helt ny generation af tærskere bliver fire 7000-modeller de "små" af slagsen med 1.420 millimeter bredt tærskeværk, mens 8000-serien, fordelt på tre modeller, bliver de store med 1.700 millimeter mål.

Claas har frigivet de tekniske oplysninger på næste generation Lexions, og lige som på de mindre Lexion 5000/6000 rystermaskiner får Lexion hybrid også et nyt tærskeværk med en større tærskecylinder. Alt dette kan du læse mere om i en anden artikel om de nye rystermaskiner her på landbrugsavisen.dk

Vokser på flere kanter

I det hele taget har Lexion hybrid og Lexion ryster meget til fælles, når det gælder opgraderinger. Det gælder for eksempel det nye Quantimeter, som er en ny udbyttemåler, der sidder i forlængelse af kornelevatoren oppe i tanken. Ifølge Claas skal den kun kalibreres én gang om året i hver afgrøde.

Lexion 7000 og 8000 får præcis som Lexion 5000 og 6000 Dynamic Power - et begreb kendt fra Jaguar finsnitterne, hvilket betyder, at motoren automatisk regulerer op og ned for effekten i 10 trin efter behov.


Hele drivlinjen er lavet om på de nye Lexions.


Og effekt bliver der mere af på de nye Lexions. 7000-serien kommer til at gå fra 408 til 549 heste. 8000 går fra 585 til hele 790 hestekræfter på Lexion 8900.

Lexion 8800 og 8900 får som standard 13.500 liters korntank, men vil du have mere, er 15.000 liter tilvalg. Og får du Terra Trac varianten af Lexion 8900 kan du vælge op til 18.000 liters korntank. Disse to modeller kan også læsse af med 180 liter pr. sekund som standard, mens det er ekstraudstyr i en lidt mindre 8700.

For 7000-serien er der lidt mere humane 10.000 til 13.500 liter korntank afhængig af model og valg af ekstraudstyr. Tømmehastigheden er 110-130 liter pr. sekund og 180 liter som ekstraudstyr for Lexion 7700 Terra Trac.

Mange ændringer

En af de store ændringer er overgangen til motorer fra MAN sammen med Mercedes. Med de nye motorer skruer Claas ned for det maksimale omdrejningstal, der lander på blot 1.800 omdrejninger i minuttet og som er med til at spare brændstof med de mange timer for fulde omdrejninger.

I APS Synflow hybrid, som Claas kalder det nye tærskesystem til hybrid-modellerne, er der kommet et ekstra sæt rotor-flapper på, så der nu er fire i alt. I indgangen til tærskecylinderen er der kommet en ekstra tværgående bjælke ind, som kan vippes ud fra kabinen og som behandler kornet hårdere i cylinderen. Hele tærskeværket bliver nu tilkoblet via en tørpladekobling, så man ikke længere får det Lexion kendetegnende piv, når remmene kobler værket til.

Stenfælden er nu selvtømmende, når man åbner den. Ja, sådan kan man blive ved og ved med at finde ændringer på de nye Lexion-maskiner.

Mere Automatik

Oven i alt dette kommer så den nye kabine, de er identisk med den, som blev lanceret til de lidt mindre Tucano-mejetærskere. Blot er kabinen på Lexion otte centimeter længere bagtil.

I kabinen er det goddag til den nye Cebis touch terminal, hvor man ud over maskinens mange funktioner også kan holde overblikket over, og styre Cemos Automatic, Claas’ system, der selv optimerer maskinens indstillinger under kørslen. Her er der i øvrigt kommet flere funktioner til, som mejetærskeren selv kan styre.

I alt er der kommet fem af de ny modeller til Danmark til høsten 2019. I alt kører der omkring 200 enheder på verdensplan i denne høst. Lexion udbydes til salg til høsten 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.