Ny dansk verdenspremiere: To motorer, 75 hk, 10 km/t og førerløs

Ny version af dansk landbrugsrobot har fået en topmodel med navnet Robotti 150D.

Næste generation Robotti har i dag fået sin internationale lancering.

Som LandbrugsAvisen tidligere har skrevet får robottraktoren fra producenten AgroIntelli i topmodellen to motorer på hver 75 hk, der tilsammen giver en Robotti’en 150 hk at arbejde med, hvilket sender musklerne betragteligt op i forhold til de hidtidige små 25 heste første generation arbejdede med.

AgroIntelli arbejder i øvrigt også med en ny lillebror, 75S, der som navnet antyder er halv så stærk som topmodellen.

Ifølge oplysningerne fra producenten vil Robotti’en kunne køre op til 10 km/t under arbejdet og klare op til tre hektar/time. Robotten styres via en app, og kræver på den måde ikke en traktorpilot til konstant at køre den.

Hydraulikmæssigt leveres de med tre dobbeltvirkende pto-udtag samt et returudtag, og har som en trationel traktor trepunktsophæng til håndtering af en række forskellige redskaber.

Med en frihøjde på næsten en meter over AgroIntelli, at der kan arbejdes sent i afgrøderne.

I forhold til en traditionel traktor på samme størrelse forventes den at være 35 til 50 pct. lettere, hvilket skal kunne mærkes på jordpakningen.    

Arbejder via scanner, kamera og gps  

Robotti er som standard udstyret med laserscanner, kamera og RTK/GPS og har selvfølgelig sikkerhedsudstyr installeret.  

Som ekstraudstyr kan Robotti udstyres med en række stærke softwarepakker, blandt andet til plantetælling og til måling af ukrudtsintensitet i form af ”weed maps”. 

Agrointelli oplyser, at kunderne kan planlægge og administrere deres arbejde via producentens hjemmeside.

Systemet kan bl.a. beregne den mest effektive ruteplan ud fra brændstofsforbrug og minimering af strukturskader i marken.  

Den nye generation Robotti kan leveres i 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.