Ny finsnitter imponerer: Det er bare frem med kørehåndtaget!

Kalbygård Agro I/S valgte topmodellen 9900i fra John Deere og har fået en servicevenlig og brændstoføkonomisk finsnitter med magt over tingene

Du skal ikke tænke over, om det er vådt eller tørt eller kort eller langt. Det er bare frem med kørehåndtaget!

Sådan lyder det fra Jacob R. Sørensen, som sammen med sin far Finn R. Sørensen driver Kalbygård Agro I/S ved Låsby.

Knap halvdelen af aktiviteterne består af maskinstationsarbejde, blandt andet i samarbejde med Dahl’s Markservice ved Møldrup. Desuden drives der planteavl på 1.100 hektar ejet og lejet jord.

Maskinstationen har siden juni kørt med John Deeres flagskib i den nye 9000-serie, John Deere 9900i.

Og du skal ikke have lyttet mange minutter til Jacob for at forstå, at han har fået præcist, hvad han var ude efter: En finsnitter med magt over tingene til at afløse en finsnitter af et andet mærke, der ikke havde levet op til forventningerne.

Det har John Deere 9900i - levet op til forventningerne.

Mindre tørstig

Den er effektiv i marken med sin 24,2 liter store V12-motor fra Liebherr med 970 hk ved 1.800 motoromdrejninger.

Den præsterer sit enorme drejningsmoment på 4.500 Nm allerede fra 1.100 motoromdrejninger. Det betyder, at der kan snittes græs ved 1.400-1.500 og majs ved 1.500-1.600 motoromdrejninger.

Det ses på brændstofforbruget, som trods en større motor og en højere kapacitet er mindst fem procent lavere end den forrige finsnitter på Kalbygård Agro I/S.

Maksimalt belastet ligger brændstofforbruget på højst 150 liter i timen, og tages der 100 motoromdrejninger af, falder forbruget med 10-15 liter i timen.

På plussiden tæller også lange serviceintervaller med 1.000 timer mellem olieskift på motoren og 1.500 timer på hydraulikken, og i det hele taget opleves finsnitteren som meget servicevenlig.

En smart detalje er, at når der skiftes fra majs til græs, trækkes crackeren bagud, og så falder græsdelen ligesom ned på plads.

- Den er nem at gøre klar om aftenen til næste dag. Der er få smøre- og tjekpunkter, så der spares en del tid, påpeger Jacob R. Sørensen.

Service er vigtig

- Vi havde tidligere prøvet John Deeres 8600 og var meget positive. Vi vidste, at der var ny modeller på vej. Så da vi blev kontaktet af en ihærdig sælger, Michael Steffensen, og fik en stor teknisk gennemgang af 9900’eren, blev vi interesserede. Det er i høj grad hans fortjeneste, at vi valgte den, forklarer Jacob R. Sørensen om købet af sin første John Deere finsnitter.

En anden vigtig faktor i valget af ny finsnitter var opbakningen fra forhandleren, og det var i virkeligheden nok her, at Kalbygård Agro I/S havde sin største bekymring.

- I grove træk er der ikke kæmpe forskel på de enkelte finsnittermærker, så det er servicen og produktkendskabet, der gør den store forskel. Vi fik et klart løfte om hurtig og dygtig service, og det har vi også fået. Der har kun været småting med finsnitteren, men servicen har været over al forventning. Hvis vi står med et spørgsmål, er det muligt at få et råd fra folk, der har 25 års erfaring med finsnittere. Det er vigtigt, når man får et nyt mærke, siger han.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.