Ny importør: Svensk maskinstation vil ikke bare køre med lille dansk gyllevognsmærke

En stor fusion i Viborg betyder, at svensk maskinstation øjner chancen for at blive importør af danske gyllevogne.

Når svenskerne siger Björkeröds Maskinstation, så tænker de nok en stor maskinstation – men næppe maskinimportør af gyllevogne fra en mindre dansk specialist.

Men sådan bliver det fremover. Maskinstationen har booket en lille stand på årets Borgeby ved siden af 420 andre virksomheder for at fortælle, at man nu er importør af Harsøs gyllevogne i Sverige.

- Det er en rigtig god maskine. Den kan tåle tyk gylle, så vi tror, at det er en god maskine for den svenske kunde, siger maskinstationsejer Tomas Andersen til LandbrugsAvisen, da han skal fortælle motivationen til at brede forretningsgrundlaget en anelse.  

Selv driver han en maskinstation, der sammen med en samarbejdende maskinstation, kører en halv mio. kubikmeter om året.

Andersen lyder dansk. Og der er også både en del dansk sprog i maskinstationesejeren og blodet. Hans far flyttede til Sverige i 1950’eren som 15-årig – og drog aldrig hjem til fædrelandet siden. Udveksling og kontakt over Sundet med fætre og kusiner har der dog været en masse af – og interessen for at handle dansk udstyr har været stor. Igennem en del år har han brugt Harsøs udstyr, og mener, at Harsø er rigtig god til type gylle, som de har i Skåne.

Åbning fra Viborg

Gøma var tidligere forhandler af Harsø-udstyr i Sverige. Nu er det som bekendt blevet en del af Samson, og så er der blevet mulighed for Tomas Andersen.  

- Planen er, at vi skal ud og køre med den og vise, hvad den kan lave. Det er godt med lidt konkurrence til de store mærker som Samson og Votech, som også kommer nu. Folk er meget glade for Harsøs bomme og fordelere her i Sverige. Jeg tror meget på, at hele Harsø vognen samlet med nedfælder og bom kan være godt for det svenske marked. Der er rigtig mange, som kender til navnet og udstyret fra bommene, men de kender ikke selve vognene og kranen, siger han.

I hans egen maskinpark har han 14 gyllevogne, hvoraf den ene for nuværende er en Harsø. Han forventer, at der skal sælges 2-3 stykker om året.

- De laver ikke så mange, og det skal være stille og roligt, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.