Ny Kubota-presser er udviklet til våde afgrøder

Den nye Kubota FB3500 rundballepresser er udviklet i de nordeuropæiske lande med særligt fokus på græspresning.

Kubotas program af rundballepressere har fået et nyt medlem med introduktionen af en nyudviklet HD-presser med fast kammer. Presseren Kubota BF3500 er udviklet til intensivt brug i våde afgrøder.

Kubota BF3500 er målrettet ensilage og har et ballekammer, som består af 18 valser, hvoraf de to sammen danner en stærk bund med ekstra støtte til de tunge baller. Presningsgraden styres af et nyudviklet hydraulisk system, som ifølge producenten sikrer en ensartet kvalitet.

- Til sæson 2024 vil presseren også blive tilgængelig med betegnelsen Flexiwrap, en kombi-løsning med integreret indpakker, siger produktchef Jesper Svendsen fra Kverneland Group, som producerer Kubota redskaberne.

Pick-up bredden er på 2.3 meter, og det er en af flere opgraderinger i forhold til tidligere modeller. En ekstra tand er tilføjet i hver side, hvilket øger opsamlingsbredden med 10 centimeter. Pick-uppen består af fem rækker pick-up fjedre, som trækkes og støttes fra begge sider, og hver af de fem rækker er oplejret fire steder, så der er maksimal støtte i de tunge afgrøder. Med en ny type pick-up fjedre er tændernes længde øget og mellemrummet mellem pick-up båndene mindsket med særligt fokus på en sikker opsamling af netop de våde afgrøder.

Indføringen har en ekstra stor rotor på 520 millimeter i diameter. Under rotoren sikrer det parallelogramophængte’“Drop-Floor’, at eventuelle blokeringer kan frigøres fra kabinen og uden spild af afgrøde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.