Ny mikservogn fra Siloking er til de store bedrifter

Med en ny selvkørende mikservogn i XXL-klassen melder Siloking sig ind i kampen om fodre bedrifter med over 1.000 køer.

Som verdens største producent af selvkørende mikservogne topper tyske Siloking nu sin nye SelfLine-serie med en treakslet gigant med 32 kubikmeter blandekar.

Dermed kommer Siloking på niveau med en række andre producenter af selvkørende fuldfodervogne med kapacitet til de helt store kvægbesætninger med 1.000 køer eller flere.

Siloking sætter dog en række nye standarder ved blandt andet at have tre snegle i blandekarret. Dermed holdes højden under 3,5 meter. Til gengæld bliver den største version over 10 meter lang. Med styrbar bagerste aksel på bogien er der dog arbejdet med at reducere venderadius.

Forenklet styring

Den 7,7 liter store motor leveres af Volvo og yder 286 hestekræfter på seks cylindre til den fuldhydrostatiske ekvipage. Som udgangspunkt leveres de to nye giganter med hhv. 29 og 32 kubikmeters kapacitet med 40 km/t-transmission, luftaffjedring og en særlig brændstofbesparende motorstyring.

Som noget helt nyt har Siloking gjort det muligt at styre en række faste funktioner gennem et enkelt tryk på en knap på multifunktionshåndtaget i form af en slags ’foragerautomatikker’.

Rækkevidden på fræserhovedet er 5,5 meter, hvilket ikke er markedsledende. Det er til gengæld service-intervallet på 1.000 driftstimer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.