Ny Samson spreder med stor kapacitet
På Agritechnica har Samson verdenspremiere på ny toakslet universalspreder, som byder på nye tekniske løsninger.

Efter at have introduceret den treakslede Samson US 3 universalspreder på Agritechnica for to år siden er det nu tid at udvide US-serien med en to-akslet version. Den har fået navnet US 2 og får verdenspremiere på dette års Agritechnica og byder blandt andet på et nyt patenteret hydraulisk strammesystem på bundkæden.

Den nye serie bredkassespredere har et volumen fra 23 til 35 kubikmeter. Sprederen er udstyret med mange indstillingsmuligheder af spredeudstyret. Selve spredningen sker med to spredetallerkner på 118 cm i diameter med seks kraftige udkastervinger. Vingerne og bagklappen kan indstilles på forskellig vis, så det optimale spredebillede kan opnås i mange forskellige materialetyper.

»Det er en helt ny konstruktion, som har en kapacitet, som ikke før er set i markedet. Kapaciteten muliggøres af den brede kasse, store horisontale valser og store, effektive spredetallerkener. Vi har optimeret hele kraftkæden for at overføre endnu mere power til spredebordet, hvilket sikrer en ikke før set spredekapacitet - op til 30-40 procent mere kraftig end andre kendte spredere«, lyder det i en pressemeddelelse fra produktchef for møg- og universalspredere hos Samson, Gabriel Lund.

US 2 kan udstyres med vejeceller, med hvilke den kan køre statisk og dynamisk vejning. Med statisk vejning måler styresystemet sprederens vægt i stilstand, når der er udbragt en mængde af læsset. Statisk vejning gør det muligt at finde materialets densitet. Når densiteten kendes, er det muligt at foretage en nøjagtig dosering med det volumetriske system. Med dynamisk vejning vejer styringen konstant materialet i sprederen og justerer løbende maskinparametrene efter vægten og de indstillede værdier i terminalen, så der spredes det nøjagtige antal ton pr. hektar.

Med TC-GEO/VRA kan doseringen med US 2 indstilles og justeres i henhold til et tildelingskort. Systemet justerer automatisk bundkædehastigheden i forhold til den indstillede dosering på kortet og den aktuelle vægt af materialet i sprederen. Resultatet er en nøjagtig dosering, som ifølge Samson giver optimal vækst og udbytte i afgrøderne.

US sprederen er forsynet med nyt patenteret hydraulisk strammesystem på bundkæden. Hermed strammes bundkæden optimalt op, så sliddet på den mindskes, og risikoen for brud minimeres.

Til den kommende sæson bliver US 2 frigivet i et begrænset antal på udvalgte markeder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.