Ny spiller på delemarkedet: Kaskoforsikring inkluderet når du lejer maskiner ud

To vestjyder står bag portalen flexfarming.com, der ifølge indehaverne skal være Danmarks nye deleøkonomiske maskinhus - inklusiv en maskinkasko på udlejede maskiner.

»Oprettelsen er gratis, og når man lejer sine maskiner ud, er der intet gebyr for udlejeren. Kun for lejer er der et bookinggebyr, som dækker vores udgifter til forsikringen«.

Sådan fortæller Mette Aggerholm, den ene af to stiftere, om en ny portal, hvor landmænd og maskinstationer kan oprette sig og tilbyde udlejning af maskiner.

Hun har sammen med iværksætter Søren Bjerg Christensen lanceret flexfarming.com, som de to vestjyder kalder en helt ny deleøkonomisk platform, der skal hjælpe landmænd over hele landet med at udnytte deres maskiner så meget som muligt.

»Mange landmænd ejer maskiner, der i perioder står og samler støv. Samtidig kan det sjældent forrente sig at eje alle maskiner selv. Ved hjælp af flexfarming kan landmanden let udbyde både maskiner og arbejdskraft til andre landmænd i kortere eller længere perioder. Og leveringen kan samtidig også kan være en del af lejeaftalen,« fortæller Mette Aggerholm.

Styr på papirgang

Der findes på nuværende tidspunkt mindst én lignende løsning på markedet. Men Flexfarming skiller sig ud ved at sørge for det juridiske i udlejningen af maskiner mellem to parter.

»En af de store udfordringer er fordelingen af ansvar og udgifter, hvis der sker en skade på maskinen, mens den er udlejet. Derfor har vi indgået en aftale med forsikringsselskabet Tryg, der betyder, at maskinen er dækket, hvis den bliver beskadiget under udlejning, eller hvis maskinen skulle gøre skade på andres ting eller personer. Det giver tryghed for begge parter,« fastslår Søren Bjerg Christensen, der er teknisk

ansvarlig for den nye online deleplatform.

Helt konkret er der tegnet en maskinkasko samt ansvarsforsikring under en udlejning. Selvrisikoen er på 7.000 kroner. Forsikringen dækker dog ikke mekaniske, indefra kommende skader, da de betragtes som et resultat af slid på maskinen, uddyber Mette Aggerholm.

»Bookinggebyret svinger afhængig af maskinen, men er cirka 10-15 pct. af lejebeløbet. Gebyret dækker vores omkostninger til forsikringerne,« tilføjer Mette Aggerholm.

Tre områder

Hjemmesiden er opdelt i tre områder: Landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have-, park- og skovmaskiner. Her kan man som udlejer gratis oprette sine maskiner, og det er ligeledes gratis at oprette sig som lejer for at holde øje med nyttige tilbud.

En af de landmænd, der allerede har oprettet sig på den nye hjemmeside, er Mogens Krogsgaard fra Holmsland.

»Jeg synes, at der er gode perspektiver i både at leje de maskiner ud, vi ikke selv bruger hele tiden, og samtidig at kunne leje de maskiner ind, som vi ikke selv har i maskinhuset. At maskinerne er forsikrede, og at der er styr på det juridiske mellem lejer og udlejer, ser jeg som et kæmpe plus,« siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.