Ny Väderstad-såbedsharve på vej i produktion
Väderstad Ferox 500-900 der blev vist på Borgerby Fältdagar er på vej til rigtig lancering.

Med Väderstads nye harve Ferox 500-900 er danske landmænd tæt på at kunne købe en harve, som kan bruges til at skabe et godt såbed i en bred vifte af forhold.

Ferox har en arbejdsdybde på 10 til 12 cm, og kan fås i bredder på 5, 6, 7 eller 9 meter.

Harven blev første gang omtalt, da den blev vist frem under sommerens Borgerby Fältdagar i Sverige.

Väderstad oplyser, at ferox tanden på harven er en stiv tand konstrueret til at holde arbejdsdybden samtidig med, at der tillades intense vibrationer for derved at skabe god smuldring af jorden.

»På grund af den intense tand og relativt store tandafstand, er Ferox i stand til at omdanne stubjord til såbed,« siger produktmanager Johan Alsäter i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at harven med en hjø gennemstrømning og intensive tænder kan håndtere afgrøderester og ukrudt før såning.

»Når betingelserne tillader det, kan Ferox også anvendes til at tørre jorden, før såning,« siger han.

For at matche forskellige forhold, kan Ferox fås med 5 eller 6 buller, samt en bageste CrossBoard og rørpakker som ekstraudstyr. Modellen med 5 buller har en tandafstand på 12 cm, mens modellen med 6 buller har en tandafstand på 11 cm. Afhængigt af model har Ferox en transportbredde fra 3,15 til 4,05 meter.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.