Nye kæmpe-traktorer ankommet i vores baghave

Morgenposten: Case IH’s nye Quadtrac er nu landet i Tyskland, hvor en testudgave af Fendts nye kæmpe også vises frem. Se traktorerne med de vanvittig mange hestekræfter her – og læs nyt om en mystisk maskinmesse.

God mandag morgen,

Der har været behørig opmærksomhed på svinepestens udvikling i de senere dage i vores naboland Tyskland. En forfærdelig situation som forståeligt kræver en masse analyse og perspektiver for det danske landbrug.

På maskinfronten er der dog også en række nyheder, der er værd at dvæle lidt mere ved i maskinernes faste nyhedsoverblik mandag morgen fra vores store nabo i syd. Forleden ankom Case IH’s nye Quad Trac fra USA i Tyskland, hvor der ifølge mediet Agrarheute i forvejen kører omkring 100 af maskinerne. Som den nye Fendt stortraktor i samme segment, så får kæmperne også meget mere digitalt og behageligt isenkram i form af trinlæse gearkasser og andet lækkert udstyr.

Det behandler jeg særskilt lidt længere nede.

Franskmænd dropper maskiner i Paris

Først skal vi have nyt på messefronten. Covid-19 er desværre stadig til stede iblandt os. Et af de steder, hvor det skaber flest grå hår i traktorernes verden er naturligt nok der, hvor man arrangerer store udstillinger med det formål at vise grejet frem.

Forleden meldte Frankrigs store maskin- og landbrugsudstilling Sima – på nyt – pas for denne gang. Først flyttede man Sima til februar 2021 efter at have udsat den her i efteråret. Nu springer man simpelthen et år over i kalenderen og udsætter næste udstilling helt til 2022.  Udmeldingen kom kort efter, at John Deere aflyste deres deltagelse i messer i Europa helt frem til november 2021 pga. netop Covid 19.

Læs mere her: Stor europæisk landbrugsmesse til februar aflyses

Landbrugets maskinmesse

Vi kan dog stadig se frem til Agromek i januar. I foråret blev der skrevet om, at Messe C i Fredericia også ville forsøge sig med en mindre maskinmesse i år. 

Sådan en maskinmesse har der været stille om i offentligheden igennem længere tid. Messe C har dog indregistreret en hjemmeside i juni, der kunne foranledige en til at tro, at der arbejdes på en messe med navnet Landbrugets maskinudstilling. Hjemmesiden er dog ikke aktiv for tiden, så vi må vente og se, hvornår – og om - der sker mere i sagen.

Forbindelse til skyen og automatgear

Og så til overskriften. Det tyske medie Agrarheute har smidt lidt optagelser af den nye Case IH Quad Trac bæltetraktor ud på YouTube.

Umiddelbart ligner den sig selv, men traktoren er blevet meget mere digital, og så har den fået mulighed for en trinløs gearkasse op til næststørste model. Med de digitale muligheder kan data flyde fra traktor til kontoret og sågar til forhandleren. Muligheder som også findes i den nye Magnum-model fra samme mærke.

Dermed breder de digitale muligheder sig hastigt i disse år – fra helt små modeller til de største maskiner.

Se her filmen her.

 

 

 

 

 

Som jeg tidligere har beskrevet, så gennemgår Fendt den samme ”modernisering” på sine bæltetraktorer. Her har man for nylig lanceret en ny 1100 serie, der bygger på de gode gamle Challenger-traktorer fra Jackson i USA. Alt er det og ikke ved de gamle. Den gule farve blev sløjfet under forrige opdatering, og nu er der kommet væsentlig mere Fendt-indmad i form af terminaler og armlæn og den trinløse Vario-transmission.

 

 

Ny Valtra landet i Danmark

Det er dog ikke kun de største traktorer, der ankommer i strømme for tiden. Valtra lancerede for nylig en helt ny traktorserie i miniput-klassen. G-serien drejer som bare pokker, beretter vores traktorekspert John Christensen i en gennemgang af traktoren i weekendens avis. Som af de første journalister, har han selv prøvet traktoren for nylig i Finland under testarbejde i avisens tjeneste.

Valtra er naturligvis interesserede i at sprede budskabet om den nye traktor-serie, og fik den forleden til landet og viste den frem for første gang i går på et arrangement på en såkaldt ”Tour”. Første møde var arrangeret af Karl Mertz i Græsted i Nordsjælland og i de følgende dage kan den ses i Slagelse, Bjerringbro, Brønderslev og Toftlund, inden Valtras tour-truck farer videre syd på i Europa.  

Danmarks mest ivrige traktorkøber findes dog i Ho ved Blåvand. Forleden kunne Valtec nemlig offentliggøre, at de allerede har solgt den, selvom hverken køber eller traktorsælger Steen Lerche Hansen selv havde set traktoren i levende live. Det må siges at være en handel med lidt ekstra farve på.

Læs med her:

Købt ubeset: Den traktor lander først i Danmark til weekenden

Flere nye traktorer på vej

Det er en stund siden, at den nye Case IH Magnum landede i Danmark. Dens fætter, New Hollands nye T8-traktor (bygges også i staterne) med omfattende digitale løsninger er nu også landet og klar til demotur rundt i Danmark.

Se her:

Første New Holland T8 Genesis er ankommet i Danmark

Forleden skød Deutz-Fahr en ny offensiv i gang med en helt ny traktor i et meget populært segment på det danske marked, + 250 hestes segmentet – med en ny 8-serie med foreløbig en model med 287 hk og selvfølgelige også med en masse digitale muskler. Traktorens spås til Danmark i løbet af de kommende måneder.

Se her: Ny Deutz-Fahr i mellemklassen yder 287 hestekræfter

Ha’ en rigtig god uge

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS:

Om snart to uger disker vi iøvrigt op med en ny udgave af TraktorTech. Her varmer vi bl.a. op til årets roe-optagning med et historisk tilbageblik på TIM Maskinfabrik og produktionen af roeoptagere.

Måske du selv har kørt med dem - eller kører med dem i dag - og ligger inde med nogle gode billeder? Send gerne til cjj@landbrugsmedierne.dk eller benyt tråden i TraktorTechs facebook-opslag.

 

Vi gør klar til roe-kampagnen med et dyk ned i dansk roeoptager-historie hos TIM. Herlige maskiner, som Osvald Pedersen...

Slået op af TraktorTechSøndag den 13. september 2020

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.