Nye Kubota-pressere har TIM og styrer traktorens funktioner

En ny Plus-serie af Kubotas rundballepressere, der er udviklet til nordeuropæiske forhold, er tilgængelig her til 2022-sæsonen.

Kubota´s rundballepressere tilbydes nu i en Plus version, som er særligt udviklet til de nordeuropæiske markeder. Tanken bag maskinen er at øge kapaciteten, reducere driftsomkostningerne samt reducere kravene til vedligehold. Med Plus opgraderingen introduceres også en række nye tiltag, hvor TIM funktionalitet er det mest fremtrædende.

Foran pickuppen hænger en kraftig trykrulle, som ifølge producenten sikrer et ensartet og kompakt skår inden det samles op af pickuppen. Pickuppen er udstyret med dobbelt kulisse, så der er maksimal støtte til de fem rækker af pickupfjedre.

Den helt store nyhed på Plus-serien er TIM (Tractor Implement Management), som tillader tovejskommunikation mellem traktor og redskab. Med TIM overtager redskabet delvis styringen af traktorens funktioner, så arbejdsopgaverne for chaufføren lettes og effektiviteten øges.
Når TIM er aktiveret, skal chaufføren kun koncentrere sig om at sørge for at materialet kommer korrekt ind i pickuppen –de resterende funktioner styres automatisk. Det inkluderer sænkning af traktorens hastighed og fuldt stop, når den ønskede ballestørrelse er nået. Ligeledes udføres bindingen, samt åbning og lukning af bagporten automatisk. 
TIM er muligt i forbindelse med traktorer som ligeledes er TIM certificeret.

- Vi forventer, at TIM funktionalitet vil være en efterspurgt feature de kommende år, siger produktchef hos Kubota, Jesper Svendsen.

De maksimale ballestørrelser er afhængige af modellen, men interessen samler sig mest om Kubota BV5200 med 2 m ballekammer. Igen, med fokus rettet mod særligt de nordeuropæiske markeder er der sørget for de ekstra kraftige long life HBC kæder. I ballekammeret er de forskellige valser udstyret med ekstra store lejer til at øge styrken. Fedt smøringen er som standard gjort nemt, da alle smørenipler er samlet i centrale smøreblokke, alt sammen for at holde det daglige vedligehold nede.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.