Nykredit: Leasing får selskab af nye forretningsmodeller
Både leasing og operationel leasing er i vækst. Men der vil også opstå nye forretningsmodeller, mener Nykredit-direktør.

At man absolut skal eje sin egen bil eller traktor er forlængst passé. Flere og flere, også i landbruget, går efter leasing eller operationel leasing. Men der er helt sikkert også nye koncepter på vej.

Under Vækst 17 i Odense fortalte direktør for Nykredit Leasing, Mik Kristensen, netop om »Fremtidens ejerformer - operationel leasing, deleøkonomi med mere«. Og netop »med mere« var særligt interessant.

»Vi ved ikke præcist hvad, men der kommer helt sikkert til at ske noget. Vi har set forskellige forretningstyper som Uber og Airbnb opstå, og jeg tror, der kommer mere af den slags, måske nye abonnementsordninger, maskiner »on demand« eller nye måder at søge maskiner på«, sagde Mik Kristensen, der ellers primært forholdt sig til realiteterne, leasing og operationel leasing, som har været i konstant stigning siden 2014.

»Leasing er først og fremmest en god idé til at bevare likviditet, ligesom man hurtigt vil kunne omstille sig til en ny virkelighed. Vi tror, at især operationel leasing bliver endnu mere udbredt i landbruget«, sagde Mik Kristensen, der tilføjede, at Nykredit endnu ikke har operationel leasing på programmet, men at man overvejer det.

Mere om dette tema

LandbrugsMedierne arrangerer Vækst 2017 sammen med L&F, Dansk Agroindustri, Danish Food Cluster og Dansk Maskinhandlerforening.

Det finder sted 22. september hos DLF ved Odense.

Læs mere om Vækst 2017.

»Om tre-fire år vil det være mere almindeligt at lease end at eje«, spåede direktøren.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.