Nyskabende dansk sensor vinder mere hæder
NanoNords NMR-sensor, der måler indholdet af næringsstoffer i gylle, har vundet en sølvmedalje forud for spansk landbrugsudstilling.

Den skal sidde på danske gyllevogne fra Samson Agro. Men det er virksomheden NanoNord, der står bag selve udviklingen af den kommende NMR-sensor ved navn Tveskæg.

Sensoren kan som den første af sin slags måle indholdet af næringsstoffer i gylle ved hjælp af radiobølger, som sendes gennem et stærkt magnetfelt. I princippet samme teknologi, som bruges i MR-scannere på hospitaler, men væsentlig ændret i design for at kunne være på en gyllevogn.

På Agritechnica i november 2019 modtog sensoren en sølvmedalje for dens nyskabende teknologier, og nu har Tveskæg altså fået endnu en sølvmedalje, denne gang forud for den spanske FIMA landbrugsudstilling, der finder sted sidst i februar.

Tveskaeg Nuclear Magnetic Resonance sensor (NMR), det fulde, internationale navn for enheden, får prisen for den nye måde at måle næringstofferne i gyllen på. Metoden har nemlig den fordel, at sensoren måler direkte på den gylle, som passerer igennem den - og ikke såkaldte referencemålinger, som de mere kendte NIR-sensorer udfører. Det skal give en lang mere præcis analyse af indholdet.

Sensoren er endnu ikke frigivet til salg på Samsons gyllevogne. Sensoren skal først køre test i 2020, og derfra sættes i kommerciel produktion til 2021.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.