Nysolgte Bogballe lander imponerende regnskab
Bogballes nyligt offentliggjorte regnskab viser fremgang i overskud efter skat og bruttofortjeneste.

Det var en juvel i dansk maskinproduktion, som den danske kapitalfond Erhvervsinvest købte aktiemajoriteten i august sidste år.

Det bekræfter virksomhedens nyligt offentliggjorte regnskab for regnskabsåret 2016/17, der afsluttedes 31. oktober.

Overskuddet fra gødningssprederne er øget til 36 mio. kr. Det er et løft på tre mio. kr. i forhold til året forinden. Det var altså en virksomhed i særdeles god gænge Erhvervsinvest, havde set sig sulten på, bekræfter regnskabet.

Virksomheden, der ligger mellem Horsens og Vejle, har leveret en perlerække af pæne overskud de sidste mange år - samtidig med at medarbejderstaben er slanket. I det sidste regnskab er der blevet fem færre medarbejdere, så der var ansat 56 personer i virksomheden i 16/17.

Bruttofortjenesten er gået frem med tre mio. kr. til 82 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Udsigterne er positive:

"Ledelsen forventer afsætning på et marginalt højre niveau i forhold til 2016/17. Markederne er dog fortsat underlagt særdeles stor konkurrence, ikke mindst prismæssigt, dog forventes produktlancering i oktober 2017 at få positiv indvirkning på det kommende års afsætning. Indtjeningen i det kommende regnskabsår, forventes realiseret på et tilsvarende niveau som i 2016/17", skriver ledelsen i sin beretning.

På Agritechnica lancerede Bogballe deres nye M-line-spredere, som inkluderer verdens største og næststørste gødningsspreder med henholdsvis 4.500 og 6.000 kg kapacitet.

Ledelsen beretter, at de har øget nyudvikling og videreudvikling i eksisterende produkter.

Adm. direktør Nils Jørn Laursen berettede i august, at det var en broget skare på 50 familiemedlemmer, der ejede aktierne i virksomheden, samtidig med at ingen klar arvfølger stod klar i kulissen.

Direktøren, der er ud af familien, der i 83 år har ejet virksomheden, har dog selv købt aktier, så han i dag ejer en større andel af virksomheden end tidligere.

Egenkapitalen er i seneste regnskab på 79 mio. kr., og egenkapitalforrentningen er på 48 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.