Nyt ejerskab skal sætte fart i ny mekanisk renser
Fasterholt A/S og stor kartoffelproducent bliver nye medejere af iværksættervirksomheden MSR Opti Weeder.

Iværksættervirksomheden MSR Opti Weeder ApS har fået nye investorer og ny kapital og er i gang med at færdigudvikle den såkaldte ”Crown Crusher”, en miljøvenlig løsning til delvis erstatning af nedvisningsmidlet Reglone.

Fra 1. maj har virksomheden, som er ejet af Michael Stolberg-Rohr fra Thy, fået to nye medejere. Den ene er direktør og medejer af Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen, som også er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i MSR Opti Weeder ApS. Den anden er kartoffelproducent Henning Thybo fra Arnborg, som ser et potentiale i MSR maskinerne.

Michael Stolberg-Rohr er idémand og udvikler af den patentbeskyttede ”Opti Weeder”, som pt. sælges i Danmark. Den mekaniske renser er angiveligt præcis, hurtig og renser effektivt. Konventionelle avlere slår på, at den sparer dyr kemi, den kan rense før fremspiring og den klarer også vanskelig ukrudt. Derudover er den naturligvis oplagt til økologiske kartoffelavlere med rensning uden brug af kemi.

I 2019 begyndte Michael Stolberg-Rohr på videreudviklingen af ”Opti Weeder” således, at den ved tilkøb af et ekstra modul også kan anvendes til vækststop i kartofler. Princippet er, at vækstpunktet i kartoffelplanten lige under overfladen knuses, hvorved genvækst forhindres. Derudover kræver den alene en enkelt overkørsel.

Crown Crusher er nu under færdigudvikling i samarbejde med Phidan Engineering ApS, og de første maskiner er solgt.

»Den færdigudviklede Crown Crusher kommer til at præstere bedre end den prototype vi kørte med i 2019, og derfor er jeg sikker på, at den i mange tilfælde vil være en effektiv løsning for kartoffelavleren«, siger Michael Stolberg-Rohr, der fortsætter som udviklingschef i virksomheden og som administrerende direktør er ansat Mette Hyldgaard Roussis.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.