Nyt kanonregnskab fra Herborg: Solgte for mindre, men alligevel fremgang
Den fusions-aktuelle maskinforretning er i god form, når den snart bliver en del af Semler Agro.

Det bliver med et nyt kanonregnskab i ryggen, at Herborg Maskinforretning snart bliver en del af Semler Agro.

Maskinforretningen med et større dækningsområde som John Deere-forhandler i Midt- og Vestjylland har nemlig leveret et nyt rekordresultat for 2018.

Det på trods af at omsætningen dæmpede sig en smule i et år, hvor 2018-tørken generelt virkede afmattende på afsætningen af landbrugsmaskiner.

Hvor Herborg Maskinforretning omsatte for 328 mio. kr. i 2017, så faldt den til 295 mio. kr. i 2018.

Resultatet efter skat løftede sig til gengæld fra 14 mio. kr. året før til 15 mio. kr.

Overfor LandbrugsAvisen betegner direktør Keld Andersen resultatet for pænt. Han forklarer, at en af nøglerne er et vellykket brugtmarked for maskinforretningen.

”Det brugte er vi virkelig lykkedes med. Det er en succes igennem mange år, hvor vi lykkedes med at komme af med tingene, og får afskrevet det med det samme”, siger han.

Får ikke mere for maskinerne

I regnskabet oplyses det, at der i løbet af året var ansat 76 fuldtidsmedarbejdere. Ifølge Keld Andersen lykkedes det dem i de tre afdelinger i Herborg, Farre og Struer at være omkostningsbevidste hele vejen igennem.

”Mange gange er det godt købmandskab, der gør det. Vi får ikke mere for en maskine som de andre. Det er på indkøbet, at vi gør en forskel, og så har vi et godt team i de tre afdelinger, hvor der er et ejerskab alle steder og en finger på pulsen”, siger han.  

Fra Herborg genkendes billedet af, at tørken generelt sænkede omsætningen i 2018. Samtidig var det også en kilde til stor aktivitet.  

”Vi var heldige med, at vi også arbejder med vand. Det var helt vanvittigt. Vi kunne ikke få flere vandingsmaskiner til sidst. Det gav sig selv. Vi solgte en 40-45 stykker af Fasterholts vandingsmaskiner”, fortæller han.  

Kort før weekenden kom det frem, at maskinforretningen – hvis konkurrencemyndighederne siger ja – fremover skal være en del af Semler Agro. Ejerne – herunder Keld Andersen – har solgt 51 pct. af virksomheden videre til landets største John Deere-forhandler.

John Deere valgte i februar at opsige virksomhedens forhandling af John Deere, da man ville samle distributionen i hele landet hos en enkelt distributør.

Siden har virksomheden arbejdet intenst med at finde formen for fremtiden, hvor løsningen altså blev en fusion, hvor Herbog Maskinforrentning samtidig kører videre i sin vante form med alle afdelinger i intakte og samme ledelse og medarbejderskare på plads. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.