Nyt TraktorTech: 18-årig køber stor knæktraktor

Jonatan Lykke har næsten fået Versatile ind med modermælken.

Eller rettere: Hans far har været med til at give ham interessen for den kolossale canadiske knækstyrede traktor. For Lykkesmeden ved Randers var en overgang importør af den specielle traktor.

Jonatans Versatile har været brugt af Vest Agro ved Kalundborg, hvor den har været trækkraft foran redskaber til pløjefri drift.

Jonatan Lykke smiler, når han fortæller om, hvordan det var at starte sin nyindkøbte Versatile 976 første gang.

»Den lyder jo også ret godt«, tilføjer han en lille smule overflødigt.

Kæmpen var ellers svær at få liv i. Der var ikke strøm på den, da vognmanden havde leveret den. Men det klarede et par startkabler.

I nyt TraktorTech: Han ejer verdens eneste Dronningborg Jumbo årgang 2010Maskiner Mandag 26. marts 2018 · 15:33

Versatilen er fra 1985 - en af de første 976’ere. Timetælleren står på 8.800, men den regner Jonatan ikke rigtig med.

»Vurderet ud fra standen vil jeg tro, at den har kørt omkring 10.000 timer. Men de steder, hvor den virkelig ville være træls at lave, er den ikke slidt. Det gælder for eksempel knækleddet, som der slet ikke er slør i«, fortsætter fortællingen, som du kan læse meget mere om i det nye TraktorTech.

Læs også

  • Vi har også et stort tema om smart farming, hvor vi bl.a. går i dybden med, hvor langt data er kommet i traktorernes verden – og hvordan traktorer og maskiner fremover bliver langt bedre til at snakke sammen.

  • Det er dog ikke alle, som er til højteknologiske maskiner. Mød gutterne fra Vestjysk Maskinfællesskab, som harver, sår, tromler og høster med ældgamle maskiner – og fast mødes en gang ugen i deres maskinfællesskab.
  • Snyd dig heller ikke for at kig inden i maskinhuset hos Knuthenborg Gods på Lolland, hvor kapacitet og faste rammer er nøgleordene for maskinparken, der i øvrigt er præget af bl.a. John Deere og Horsch.

  • Er du mere til de blå traktorer, så snyd dig ikke for et Flash Back tilbage 1980’erne og Ford 8830.

Og meget, meget andet...

Mangler du et abonnement? Så gå ind på vores abonnement-tilmelding.

Du kan også købe magasinet hos en række kiosker og forhandlere over hele landet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.