Nyt TraktorTech: Han ejer særlig 70’er Case
I det nye TraktorTech kan du møde en 40 år gammel Case 1270 og ejeren, der er blevet ved med at købe den her model til sit maskinhus.

Den er ikke som de andre, den er noget for sig selv.

Omtrent sådan tænkte Karsten Juul Hansen, når han som dreng midt i halvfjerdserne så en Case 1270 i aktion ved fødegården nær Rask Mølle.

»Jeg var fascineret af Casen – en af de store traktorer, der begyndte at komme til Danmark dengang – når den kom susende og nedfældede ammoniak på markerne. En anden udbyder kørte med en Fendt. Den var nok mere driftssikker, men det gik jeg ikke op i. For mig var Casen den sejeste,« husker Karsten Juul Hansen, der i dag er ansat på Hyrup Maskinstation og bor på et landsted med 19 ha jord med mark, skov og græsarealer fire kilometer fra barndomshjemmet.

Mindet om den store amerikanske traktor førte til, at han nu er i gang med sin tredje model af Case 1270. Den første blev hentet i Sønderjylland og solgt af frygt for udsigten til en større motorreparation. Nummer to købte Karsten Juul Hansen på Fyn, men skilte sig af med den, fordi den var slidt op.

»Den røg vist til eksport, men jeg skulle altså have en 1270’er og fandt en fra 1978 i Den Blå Avis i 2004. Min kone har sagt, at jeg ikke må få flere, så jeg er nødt til at beholde den. Også fordi der snart ikke er flere tilbage af dem«, siger Karsten Juul Hansen.

Købt ubeset

Han var ikke nervøs for at købe Casen ubeset for 22.000 kr. af en mand på Bornholm og få den sejlet til Kolding.

»Den havde kun kørt forholdsvis få timer. Desuden kendte jeg jo modellen og kunne på billederne se, at den ikke var særlig slidt«, påpeger den 49-årige østjyde.

Nyt TraktorTech på vej: Luksuslivet i lufthavnen er forbiMaskiner Torsdag 13. december 2018 · 22:19

At traktoren gik i stå ved det første lyskryds efter at være kommet fra borde, rystede ham ikke synderligt.

»Jeg havde på fornemmelsen, at nogle bolte i transmissionen var knækket. Det viste sig at være rigtigt, da jeg fik traktoren hjem og – med lidt vejledning fra den lokale traktorservice – skilte transmissionen ad. Det tog 30 timer, men noget af det skønne ved gamle maskiner er, at man kan lave meget selv. Og når det gælder Casen, er den driftssikker. Ud over at skifte boltene har jeg kun renoveret vandkøleren«, fastslår Karsten Juul Hansen, der fortæller mere om fascinationen for traktoren i det nye TraktorTech og netop denne models helt store fortrin.

Det kan du også læse

I det nye TraktorTech, som netop nu er på vej ud til abonnenterne og kan købes i kioskerne, kan du også læse en test af et af McCormicks flagskibe X7, der overrasker på komfort og transmissionen. McCormick har levet en stille tilværelse på de danske marker i de senere år, men for nylig har Helms overtaget importen og ny satsning i Danmark.

I Traktorprofilen møder du denne gang maskinhandler Henrik Thomsen, der fortæller om hans nye job som direktør for Traktor & Høstspecialisten.

Snyd heller ikke dig selv for et Flash Back til Deutz Fahrs månetraktor og midten af 1990’erne.

Og meget, meget mere..

Vil du sikre dig et abonnement op til jul, så er det nu du skal slå til. Ring til LandbrugsMedierne på 33394700 eller tegn abonnement direkte på LandbrugsMediernes hjemmeside.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.