Nyt TraktorTech: Knækkeren arbejder hårdere end før

Da vi besøgte Jan Petersen på Knarhøj for 10 år siden, var hans knækstyrede New Holland 9280 det store omdrejningspunkt. Traktoren havde han importeret fra Canada tre år forinden, og den blev brugt flittigt i marken.

Her ti år efter er vi i det nye TraktorTech vendt tilbage for at se, hvordan det er gået med traktoren.

Traktoren trak en harve- og såkombination bestående af en seks meter bred bugseret Flexcoil stubharve med luftsåudstyr. I bedste præriestil var såmaskinen efterspændt en John Deere-vogn med plads til både korn og gødning.

Trækket spillede en vigtig rolle, da det ikke kun såede, men også blev brugt som harve alene.

De 300 heste gjorde 9280’eren ret overlegen, selv om jorden på Knarhøj er kuperet, og Jan var meget glad for sin knækker. Det er han stadig, selvom den de sidste par år har fået lidt større udfordringer at trække på.

»Det var for bøvlet at ændre FlexCoilen fra harve til såsæt, navnlig efter høst, så jeg købte en brugt Horsch CO 8 tandskærssåmaskine, og lader FlexCoilen være harve hele året«, forklarer Jan Petersen.

Da 9280’eren fik to meter mere bagefter, faldt farten fra 10 til 12 km/time til 8, selvom dens 10 liter Cumminsmotor i mellemtiden var peppet op til 350 hk.

»Jeg når dog det samme og er ikke i tvivl. Det er simpelthen den rigtige traktor til bugserede redskaber, Punktum«, understreger Jan tilfreds og uddyber:

»Den kører ligeud, selvom den trækker hårdt, og så drejer den faktisk skarpere end mine New Holland 70-serier«, må han erkende.

I dag sår og harver traktoren samt kører med en 12 meter Køckerling strigle. Læs meget mere om traktoren og Jan Petersen i det nye TraktorTech.

Læs også

 

Udover vores besøg hos Jan Petersen på Knarhøj, så skal du også møde Janni Petersen fra Skjern Maskinforretning i Traktorprofilen, som er ansvarlig for salget af Polaris.

Gå heller ikke glip af vores test af Claas helt nye læssermaskine Torion. I Brugtklassiskeren møder du en traktor med et fornemt navn, der emmer af luksus.

Max Madsen har også lavet et Flash Back til Axial Flow 2300. Det er også nummeret, hvor vi møder en meget stor DDR-succes i form af Fortschritt-maskinerne, som også havde en stor tid på dansker marker – og stadig kan mødes engang imellem på danske kornmarker.

Og meget, meget mere...

Mangler du et abonnement? Så går ind på vores abonnement-tilmelding.

Du kan også købe magasinet hos en række kiosker og forhandlere over hele landet.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.