Ole Opfinder om ny rolle: Lidt som når teenageren begynder at flytte på kollegie

Stifter af dansk landbrugsrobot kalder det rigtig godt - og lidt vemodigt, at han nu slipper rorpinden for den voksende maskinproducent.

Er der en, som har profileret robotternes indtog i landbruget, så er det Ole Green.

Og det bliver han ved med i forstærket udgave – men han står ikke længere i spidsen for sit eget barn, landbrugsrobotten Robotti.

Det er dog hverken en skuffet afgående direktør for AgroIntelli, der nu kommenterer på lederskiftet i virksomheden, som han selv har været med at stifte, udvikle og drive som direktør siden 2015.

”Det har jeg det rigtig godt med. Vi har været i en proces med at finde investorer og få selskabet op og køre. Nu er der skabt noget struktur og noget arbejde, som ikke er det, som jeg står op for at lave om morgenen. Jeg brænder for at gøre en forskel og for at udbrede det her og komme ud i debatter og holde foredrag. Det havde jeg mere tid til for to år siden, og det bliver også vigtigt fremadrettet at komme ud og sælge budskabet(om værdien og bæredygtigheden i robotter i landbruget)”, siger han.

Rent formelt får han nu titel af stifter, forbliver i AgroIntellis direktion, hvor hidtidig CFO Lars Kjær Torbensen, som vi beskrev tidligere mandag, nu bliver midlertidig adm. direktør, indtil virksomheden er i mål med rekrutteringen af den næste med det sidste ord i direktionen.

Hvilken følelse er det så at slippe tøjlerne?

”Det er da lidt vemodigt. Det er, som når teenageren vil til at flytte hjemmefra og finde sig et kollegieværelse. Det er en følelse af en naturlig del af udviklingen. Opgaverne bliver større og støre og mere omfangsrige”, siger han.  

Er det din beslutning eller kapitalfondenes beslutning?

”Jeg sagde allerede, inden de gik ind, at jeg ikke brænder for at være CEO for life. Det er ikke min virksomhed, det er vores virksomhed. Vi har netop arbejdet med at inddrage folk og finde de rigtige roller til folk. Jeg italesatte til fondene, at på et tidspunkt bliver det så meget excel-ark, at det ikke er mig”.

Skal vi så se dig mere i den offentlige debat nu?

”Det håber jeg. Ikke kun i Danmark. Også udenfor landets grænser, hvor jeg vil ud og tale om, hvordan vi laver bedre løsninger. For mig er det at vende tilbage til der, hvor jeg kommer fra. Det er det større formål end bare at lave en god forretning. Det er nødvendigheden af, at vi skal gøre verden til et bedre sted. Jeg skal være med til at se på, hvordan vi udvikler os på den lange bane og spille os ind i den grønne omstilling.  Når vi ser debatten lige nu, så har de politiske partier svært ved at finde hinanden. Jeg vil gerne spille ind med konstruktive løsninger og bruge mere tid på det”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.