Omsætningsrekord på dansk Kverneland-fabrik

2019 blev tilfredsstillende, men coronaen truer 2020-regnskabet

2019 har været et godt år for maskinvirksomheden Kverneland i Kerteminde. Med en omsætning på 811 mio. kr. er der tale om en stigning i forhold til sidste år på lige knap fem procent og en omsætningsrekord, hvis man går bøgerne efter for de sidste årtier.

Et resultat, som den fynske virksomhed, der er et datterselskab i den store Kubota-koncern, da også kalder tilfredsstillende i sin netop offentliggjorte årsrapport.

Resultatet efter skat er steget til knap 12 mio. kr. og man skal helt tilbage til 2015 for at finde et tilsvarende godt resultat. Dengang var der tale om et resultat på godt 12 mio. kr. og det var vel at mærke på en omsætning, der var i runde tal 100 mio. kr. mindre.

2020 bliver anderledes

Mens 2019 altså forløb tilfredsstillende, så lægger man i virksomheden ikke skjul på, at regnskabet i 2020 nok vil blive noget anderledes på grund af hele Covid-19 situationen. I år har selskabet haft et fald i omsætning, som følge af Covid-19. Dette skyldes et fald i ordretilgangen. Selskabet har for at afbøde virkningerne af Covid-19 midlertidigt lukket produktionen samt dele af salgs- og administrationsafdelingen.

De berørte medarbejdere har været sendt hjem med løn og der er søgt om kompensation under de statslige hjælpeordninger.

På trods af de omtalte konsekvenser af Covid-19, anser ledelsen fortsat likviditets-beredskabet for at være forsvarligt.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.