Ordknap Hjallerup-formand: Jeg kan kun beklage overfor de ansatte

Formand for nu konkurs-begæret maskinforretning vil ikke kommentere nærmere på, hvorfor maskinforretningen højst usædvanligt blev opsagt med øjeblikkelig virkning.

En af landets største maskinforrentninger, Hjallerup Maskinforretning, med et dækningsområde for en større del af den nordlige og østlige del af Jylland, kommer ikke til at åbne igen.

Virksomheden har selv indgået konkursbegæring efter, at deres største samarbejdspartner, Agco Danmark, tidligere i dag opsagde dem med øjeblikkelig virkning.

De dramatiske begivenheder tirsdag kommer efter et forløb, hvor Hjallerup igennem flere dage har holdt sine afdelinger lukket på grund af "uforudsete begivenheder".

hjallerup maskinforretning støvring lukket

Agco Danmark har ikke villet kommentere nærmere på årsagen til deres opsigelse af forhandleren i dag – og det vil Hjallerup Maskinforretning heller ikke uddybe nærmere.

”Vi har haft forhandlinger med Agco om de her ting, og det har ikke resulteret i et positivt resultat. Det må vi tage som konsekvens. Vi havde MF’erne tilbage, og når vi ikke har dem, så står vi uden vores vigtigste område”, siger bestyrelsesformand Per Søndergaard Pedersen til LandbrugsAvisen.

I blev meget usædvanligt opsagt med øjeblikkelig virkning af Agco. Hvorfor gjorde I det?

”Det har jeg ikke yderligere kommentarer til. Vi kan konstatere, at vi er endt i en konkursbegæring. Det kan jeg kun beklage i forhold til virksomheden og alle medarbejderne. Det er altid trist, når man må lukke en virksomhed”, siger han.

I forhold til hvordan virksomheden står tilbage økonomisk henviser bestyrelsesformanden til den fremtidige kurator.

Rent formelt er det uklart, om selve konkursbegæringen er officielt modtaget i skifteretten endnu. Netop i de her dage arbejder det offentlige – herunder – de juridiske myndigheder på grund af corona-krisen på nedsat kraft og tager kun imod de allermest hastende konkurssager.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.