På TraktorTechs testbænk: ”Oceaner af muligheder for fintuning”

John Christensen har kørt en tur i Fendt 724 med det nye FendtOne-system.

I det nye TraktorTech tager LandbrugsMediernes traktorekspert John Christensen dig en tur med ind i det Fendts FendtOne-system.

Testtraktoren er en Fendt 724 Vario, hvor man med Fendt One kan styre alle terminaler og skærme uafhængigt af hinanden.

I slutningen af 2019 lancerede Fendt for første gang systemet og sendte det først ud på 300- og 700-serierne. Fendtone er kort sagt en hel ny brugerflade for traktorpiloten med nye terminaler, armlænskonsol, nyt kørehåndtag og et nyt layout i terminalerne.

De første modeller er allerede her i midten af 2021 godt i brug på de danske marker, og Fendt har netop annonceret, at systemet nu også breder sig opad på de større serier.

"FendtOne er meget anderledes end tidligere, mens selve traktoren ikke har ændret sig så meget. Den kører præcis lige så godt, som vi kender den og med et dejligt lavt lydniveau. En af de markante ændringer er hele brugerfladen på terminalerne. Tidligere var skærmbilledet opdelt i fire felter. Nu er der seks, og jeg kan lave op til 15 personlige skærmbilleder med seks forskellige felter på hvert skærmbillede. Disse 15 skærmbilleder kan jeg så efterfølgende swipe mellem, og det står mig frit for, hvad jeg vil have vist på hvert felt og billede”, fortæller John Christensen bl.a. i artiklen i TraktorTech.

Han vurderer i testen, at brugerflade er det nye koncept er godt.


På hvert af de op til 15 forskellige skærmbilleder kan man placere op til seks forskellige elementer, eksempelvis kameraet, liftindstillinger, lommeregner med mere.

 

”Og med de oceaner af små muligheder for at fintune så synes jeg, at Fendt er nået rigtig godt i mål med layoutet. Det kræver måske lidt tilvænning, fordi man blandt andet læser nogle af menuerne lidt anderledes end hidtil - eksempelvis foragerautomatikken. På selve armlænet gør Fendt brug af forskellige farver og ikoner på de mange knapper. Det fungerer fornuftigt, men ikonerne på knapperne skifter ikke altid til et nyt og passende ikon, når du ændrer knappens funktion”.

Du kan læse hele testen i det nye TraktorTech.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.