Pas på dieseltyve: Landbrugsmaskinernes tanke tømmes

Der er desværre et marked for stjålet diesel, så der er grund til at passe på, advarer politiet.

Nu, hvor høstsæsonen er i gang, bliver det desværre også forsøgt at høste diesel fra de store landbrugsmaskiner.

Når mejetærskeren og traktoren holder på marken natten over, kan der komme ubudne gæster og snuppe brændstoffet fra tankene.

Derfor appellerer Syd- og Sønderjyllands Politi til, at man gør sit bedste for at sikre landbrugsmaskinerne for natten. Det skriver DR Syd.

»Man kan sikre sig ved at køre maskinerne ind. Skal de efterlades ude, så er det værd at overveje, at de ikke efterlades med en fuld tank,« siger Christian Østergaard, der er specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR Syd.

Politiet oplyser, at det gennem en skærpet indsats er lykkedes at begrænse antallet af tyverier af brændstof over en årrække.

Men det er stadig et problem, der kan blive dyrt for landmændene. For eksempel kan nogle modeller af mejetærskere rumme 1.300 liter diesel.

Ifølge Christian Østergaard bliver der stjålet diesel, fordi det kan sælges videre uden de store problemer.

»Folk spørger ikke ind til, hvor det kommer fra, når det sælges mellem private. Hvis vi kan få borgerne til at stoppe med at købe stjålet diesel fra private, så har vi ikke det her problem,« siger han til DR Syd.

Det er ikke kun landbrugsmaskiner, der risikerer at få tømt en tank. Syd- og Sønderjyllands Politi har også haft et samarbejde med vognmandsbranchen om at minimere tyveri af brændstof fra lastbiler.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.