Pioner om præcisionsudstyr: Stærkt vanedannende

Den sønderjyske landmand Jens Lei øste af sine erfaringer om præcisionslandbrug til DM&E’s medlemmer under Vidensdage 2019.

"For jer som maskinstationer er teknologierne omkring præcisionslandbrug en oplagt måde, hvorpå I kan komme tættere på jeres kunder. En kunde er nok ikke så tilbøjelig til at gå til en anden maskinstation, hvis I allerede har hans markdata liggende i terminalen".

Der blev lyttet, da den sønderjyske landmand Jens Lei fra Als i dag fortalte om sine erfaringer omkring præcisionslandbrug under Danske Maskinstationer & Entreprenørers Vidensdage 2019 i Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Jens Lei fik solgt fænomenet godt - og vel at mærke ud fra hans egne erfaringer:

"Sektionskontrol er stærkt vanedannende. Vi har det både på vores såmaskine og vores sprøjte. Resultatet er, at vi ikke har overlap. Tilfredsstillelsen med arbejdet er større, og det er langt mindre udmattende, ikke mindst om natten. Og det er særligt interessant for sådan nogen som jer, der kører mange timer", sagde Jens Lei, der havde flere råd til maskinstationerne omkring de nye teknologier:

"Udnyt jeres udstyr og find ud af, hvad det kan. Jeg kan anbefale, at I kun bruger en leverandør og ikke lader jer friste af andre. Det gør det meget enklere, når de forskellige elementer kan tale sammen", sagde Jens Lei.

Pioner

Den sønderjyske landmand er vel nok en af pionererne inden for præcisionslandbrug. Han fortalte, at han i 2010 rådede over en ældre maskinpark, hvor det nyeste var en 13 år gammel New Holland traktor. Efter en tur til Tyskland blev han inspireret til at købe et Trimble anlæg - og så stod den på faste kørespor, ingen overlap og stor tilfredshed med det udførte arbejde.

I dag har han investeret i al den moderne heksekunst, såsom udbyttemåler på mejetærsker, sektionskrontrol på marksprøjte og såmaskine, Greenseeker sensor på marksprøjte og et managementprogram på kontoret.

»Nu var det lidt af et tilfælde, at det blev Trimble for mit vedkommende, men det er altså det, som jeg er fortsat med, så det kan snakke sammen«, siger Jens Lei.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.